Αδυνάτισμα, Διατροφή

Δίαιτα μετά το Καλοκαίρι: Πως να επιλέξετε τη διατροφή που σας ταιριάζει

Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους και δίαιτα, οι συμβουλές είναι άφθονες. Ιστοσελίδες, βιβλία και περιοδικά είναι κατακλυσμένα από υποσχέσεις για το πως θα χάσετε όλα τα ανεπιθύμητα κιλά που σας ταλαιπωρούν. Θα διαβάσετε για δίαιτες express, δίαιτες με περιορισμένη κατανάλωση λίπους ή  υδατανθράκων κ.ο.κ.

Με τόσες όμως διαφορετικές, και ίσως αντιφατικές, επιλογές πως μπορείτε να διαλέξετε τη δίαιτα που ταιριάζει σε εσάς;

 

Όλη η επιστημονική ομάδα του i – ygeia, ενδιαφέρεται πρωταρχικά για την υγεία και την ευεξία σας. Γι’ αυτό σας συμβουλεύει να είστε πολύ προσεκτικοί με την δίαιτα που θα επιλέξετε ώστε να μην καταπονήσετε και εξαντλήσετε τον οργανισμό σας.

Κατ’ αρχάς, αναλογιστείτε τις προσωπικές σας ανάγκες. Δεν είναι όλες οι δίαιτες για όλους. Σκεφτείτε ποιες είναι οι διατροφικές σας προτιμήσεις, ποιος ο τρόπος ζωής σας και θέστε σαφείς στόχους.

Πείτε όχι στις γρήγορες και χημικές δίαιτες. Είναι αρκετά δελεαστική μια δίαιτα που υπόσχεται άμεση και γρήγορη απώλεια κιλών. Ωστόσο, μια αργή και σταθερή απώλεια κιλών θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα κιλά σας για περισσότερο καιρό. Συνήθως, συνίσταται η απώλεια  περίπου ενός κιλού ανά εβδομάδα. Μια επιτυχημένη απώλεια κιλών, απαιτεί μια συνολική αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες, στην άσκηση και στη συνολική σας διατροφική συμπεριφορά.

Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας. Προτού ξεκινήσετε μια δίαιτα, επισκεφθείτε τον ιατρό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να ανατρέξει σε τυχόν ιατρικά θέματα που μπορεί να είχατε στο παρελθόν, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν την απώλεια βάρους σας. Παράλληλα, μπορούν να σας παράσχουν οδηγίες για το τι να προσέχετε, πως να γυμνάζεστε με ασφάλεια και κυρίως να σας δώσουν σαφείς οδηγίες για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το κλειδί για την επιτυχημένη απώλεια βάρους

 

Η επιτυχής απώλεια βάρους απαιτεί μακροπρόθεσμη δέσμευση στις νέες διατροφικές σας συνήθειες και τη σωματική σας δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρείτε μια δίαιτα  που μπορείτε να υιοθετήσετε για πάντα. Η επιστροφή στις παλιές σας συνήθειες θα αναιρέσει κάθε σας προσπάθεια.

Οι δίαιτες που σας αφήνουν να αισθάνεστε στερημένοι ή πεινασμένοι μπορεί να σας αποτρέψουν και να σας απομακρύνουν από τον στόχο σας. Οι γρήγορες δίαιτες, καθώς και οι χημικές δίαιτες, δεν ενθαρρύνουν τις μόνιμες αλλαγές στον υγιεινό τρόπο ζωής, ακόμα κι αν χάσετε βάρος, τα κιλά πιθανότατα να επιστρέψουν αμέσως μόλις σταματήσετε τη δίαιτα.

Συνδυάζοντας μια πιο υγιεινή διατροφή με περισσότερη δραστηριότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε την υγεία σας.