Ειδήσεις - Νέα

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Google Display Network από τον Νίκο Παπαδόπουλο!

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι ο έλεγχος των εξόδων, το πόσο φθηνό μέσο αποτελεί και η μεγάλη στόχευση που μπορεί να μας προσφέρει. Η ερώτηση που κάνω σε όλους τους συνεργάτες είναι πόσα θα ξοδεύατε για να δούνε τη διαφήμισή σας 1.000 άνθρωποι, οι απαντήσεις που λαμβάνω είναι αρκετά μακριά από την πραγματικότητα, έχω ακούσει 50€ μέχρι και 200-300€ και όμως το κόστος για την εμφάνιση της διαφήμισή σας σε 1.000 ανθρώπους είναι ΜΟΝΟ 0,2€!!!!

Επίσης γνωρίζατε ότι μπορείτε να στοχεύσετε τις γυναίκες ηλικίας 25-54 ετών που ενδιαφέρονται για αγαθά πολυτελείας, γυναικεία ρούχα και τη μόδα και μένουν στην Αθήνα και είναι παντρεμένες μόνο; Γνωρίζατε ότι μπορείτε να στοχεύσετε τους χρήστες στις κινητές συσκευές τους σε ακτίνα δέκα μιλίων από το κατάστημα σας οπουδήποτε στον κόσμο; Γνωρίζατε ότι το YouTube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο (δεύτερη μετά από την Google); Τα παραδείγματα αυτά και πολλά άλλα είναι εφικτά στο Δίκτυο εμφάνισης Google (GDN). Εκτός από τις προηγμένες ικανότητες στόχευσης και ευκαιρίες διαφήμισης μέσω video, υπάρχουν μερικοί ακόμη λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσει κανείς τη διαφήμιση στο GDN:

1. Επενδύσεις: Δεν υπάρχει Ελάχιστος Προϋπολογισμός: Τρέχοντας μια καμπάνια μέσω του GDN είναι σαν να τρέχει κανείς μια κανονική AdWords Paid Search εκστρατεία. Οι καμπάνιες έχουν καθημερινό συγκεκριμένο προϋπολογισμό που δεν μπορεί να ξεπεραστεί και δεν υπάρχει ελάχιστη ή μέγιστη δαπάνη.

2. Το GDN είναι το μεγαλύτερο δίκτυο display του κόσμου, φτάνοντας πάνω από το 90% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου (το Facebook φτάνει το 51%)

3. Δυνατότητα Στόχευσης συγκεκριμένων ανθρώπων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή στόχευση σε ιστοσελίδες με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Παρακάτω υπάρχουν οι δυνατότητες στόχευσης κοινού.:

α)Στόχευση χρηστών από προκαθορισμένες κατηγορίες ενδιαφέροντος που η google έχει από το ιστορικό περιήγησης του χρήστη: Θέμα / Ενδιαφέροντος
β) Λέξεις- κλειδιά: Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά για να βρείτε ιστοσελίδες που είναι σχετικές με τις διαφημίσεις σας ώστε να εμφανίζονται εκεί .
γ) Στόχευση χρηστών που έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας, καθώς περιηγούνται σε σελίδες εντός του GDN, επαναληπτικό μάρκετινγκ
δ) Στόχευση χρηστών με βάση την γεωγραφική τους θέση οπουδήποτε στον κόσμο με βάση την ακτίνα τοποθεσίας τους.
ε) Δημογραφική: Στόχευση χρηστών σχετικά με το φύλο και την ηλικία
στ) Με βάση τη συσκευή: Επιτραπέζιος υπολογιστής, tablet και κινητά. Η επιλογή υπάρχει και να στοχεύσετε εφαρμογές.
4. Διαφάνεια στις διαχειριζόμενες τοποθετήσεις σας επιτρέπει να εμφανίζονται μόνο διαφημίσεις σε τοποθετήσεις / sites που θα επιλέξετε. Τα περισσότερα δίκτυα δεν επιτρέπουν για αυτό το είδος της διαφάνειας.

5. Αυτο-διαχείριση Σε αντίθεση με άλλα δίκτυα, η πλατφόρμα της Google AdWords επιτρέπει την αυτο-διαχείριση. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε τις προσφορές, σε πραγματικό χρόνο επιτρέποντας την αύξηση της αποδοτικότητας της καμπάνιας.

6. Επιλογές Τύπου διαφήμισης: Το GDN προσφέρει μια πληθώρα από τύπους διαφήμισης, συμπεριλαμβανομένων:
i. Τοποθετήσεις βίντεο: Χρησιμοποιήστε το εργαλείο τοποθέτησης για να στοχεύσετε ιστοσελίδες βίντεο εντός του GDN (όπως το YouTube)
ii. Διαφημίσεις βίντεο: Χρησιμοποιήστε banner να ενισχυθεί το branding και οι προωθητικές ενέργειες.
iii. Κόστος ανα κλικ: Πληρώνετε μόνο όταν ένας χρήστης κάνει κλικ για να παίξετε βίντεο που προωθείται στο πλαίσιο του GDN
iv. In-Βίντεο: Διαφήμιση μέσα στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο: επιλογές περιλαμβάνουν σε ροή (διαφήμιση βίντεο παίζει πριν ή μετά το περιεχόμενο του βίντεο) και επικάλυψη (μια
διαφήμιση που καλύπτει το κάτω τμήμα του βίντεο).
v. Κείμενο: Ίδιο setup όπως με την Αναζήτηση Google, οι διαφημίσεις εμφανίζονται στο Δίκτυο εμφάνισης και όχι μόνο στο Δίκτυο αναζήτησης
νi. Εικόνα: Χρησιμοποιήστε σχετικές εικόνες μέσα σε τοποθετήσεις διαφημίσεων (τυπικά banner οθόνης)
vii. Rich Media: Οι διαφημίσεις εικόνας με διαδραστικά στοιχεία, κινούμενα σχέδια, κ.λπ.

7. Mια εκστρατεία GDN παράλληλα με μια εκστρατεία αναζήτησης σας επιτρέπει να φτάνουν οι διαφημίσεις στους καταναλωτές σε διάφορα στάδια του κύκλου αγοράς. Μπορούν να δημιουργηθούν διάφορα είδη των διαφημίσεων που να αλληλοσυμπληρώνονται. Τέλος αν ένας χρήστης ψάχνει για μια λέξη-κλειδί που περιλαμβάνεται στην καμπάνια Companion αναζήτησης σας και να κάνει κλικ σε μια οργανική καταχώριση ενός site που συμβαίνει να είναι ένα μέρος του GDN, η διαφήμισή σας θα μπορούσε να εμφανιστεί σε αυτόν τον ισότοπο.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Digital Tempo για τα Google Adwords ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6082271 ή στο info@digitaltempo.gr. Ενα Digital Agency εξειδικευμένο στο Ιατρικό Marketing

Βρείτε τον Νίκο Παπαδόπουλο στην προσωπική του σελίδα στο LinkedIn