Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς

Ο ιατρός Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ως ιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας και της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως ιατρός στο περιφερειακό ιατρείο ΄΄Κάψια΄΄ Αρκαδίας, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Ακολούθως ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο Νοσοκομείο ΄΄Ιπποκράτειο΄΄.
Εκτός από την κλασσική Χειρουργική Ουρολογία και Ανδρολογία, εκπαιδεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική και στη Γυναικολογική Ουρολογία στο Νοσοκομείο ΄΄Αγ. Σάββας΄΄.

Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μελέτη του Ουροποιογεννητικού συστήματος με τη χρήση υπερήχων και την εκτέλεση διορθικού υπερηχογραφήματος και βιοψιών προστάτη.

Ιδιαίτερο πεδίο ενδιαφέροντος και επιστημονικής ενασχόλησης αποτελεί η Ενδοουρολογία στην οποία και εξειδικεύτηκε στη Γερμανία.

Έχει ενεργό και συστηματική συμμετοχή με την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και πραγματοποίηση ομιλιών σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού. Επίσης άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά και το αντικείμενο της Διδακτορικής του Διατριβής είναι ο καρκίνος του προστάτη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 είναι επιστημονικός διευθυντής του ουρολογικού τμήματος της Βιοκλινικής Αθηνών και το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής είναι ο καρκίνος του προστάτη.