Εμμανουήλ Μπριλάκης

Ο Εμμανουήλ Μπριλάκης είναι ορθοπαιδικός χειρουργός.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976 και αποφοίτησε από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο του Πειραιά το 1993 και το 1994 εισήχθη με Πανελλήνιες Εξετάσεις στο τμήμα Ραδιολογίας – Ακτινολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό «λίαν καλώς» το 1998.

Στη συνέχεια πέρασε με κατατακτήριες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 2003 με βαθμό «λίαν καλώς».

Εργάστηκε με σκοπό να ολοκληρώσει την 6ετή εκπαίδευση για λήψη ειδικότητας στη Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα της Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας και ιδιαίτερα στην αρθροσκοπική και επανορθωτική χειρουργική ενηλίκων.

Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στη μικροχειρουργική και τη χειρουργική του άνω άκρου ενώ εργάστηκε για περισσότερο από ένα έτος στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. και Α. Κυριακού».

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (MSc) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διάγνωση και θεραπεία της Οστεοπόρωσης. Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μελέτη πάνω στην εμβιομηχανική της χειρουργικής του βλαισού μεγάλου δακτύλου του άκρου ποδός (ευρύτερα γνωστό ως «κότσι»).

Τον Οκτώβριο του 2016 εξελέγει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ).

O Εμμανουήλ Μπριλάκης  είναι υπεύθυνος Ορθοπαιδικός Γυναικείων ομάδων Μπάσκετ Ολυμπιακού Πειραιώς και Πανιωνίου ΓΣ.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα και ελληνικά βιβλία, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, έχει ανακοινώσει επιστημονικές εργασίες του σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση Ορθοπαιδικών συνεδρίων και σεμιναρίων, είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει πλούσια συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια.