Σακελλαρίου Ι.Βασίλειος MD, MSc, PhD

Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 213 02 99 117

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική & Τραυματιολογία στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διευθυντές τους Καθηγητές κ. Παναγιώτη Ν. Σουκάκο, κ. Αριστείδη Β. Ζούμπο και κ. Παναγιώτη Ι. Παπαγγελόπουλο.

Τον Ιανουάριο του 2011 έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Science, MSc) με θέμα «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» μετά από διετή παρακολούθηση και παρουσίαση διατριβής με βαθμό «Άριστα».

Το Μάρτιο του 2011 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD
degree)
με βαθμό «Άριστα«, μετά από εκπόνηση διατριβής με θέμα: «Ανακατασκευή Οστικών Ελλειμμάτων Διαφύσεως Μακρών Οστών. Συγκριτική Εμβιομηχανική Μελέτη Σταθερότητας με Χρήση Μεταλλικών Προθέσεων Τιτανίου Έναντι Αλλομοσχευμάτων», με επιβλέποντα τον Καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Παναγιώτη Ι. Παπαγγελόπουλο.

Τον Αύγουστο του 2011 επισκέφθηκε ως Visiting Clinician στο τμήμα Ορθοπαιδικής της Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, USA.
Διετέλεσε Κλινικός Υπότροφος της Ά Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για το διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2011.

Τον Ιανουάριο του 2012 μετέβη στο τμήμα Ορθοπαιδικής της Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, USA όπου έλαβε μεταδιδακτορικό τίτλο σπουδών (Post-Doctoral Research Fellowship) από το εργαστήριο εμβιομηχανικής και ανάλυσης κίνησης (Biomechanics & Motion Analysis Lab), με διευθυντή τον κ. Kai-Nan An.
Τον Ιούλιο του 2012 μετέβη στο Hospital For Special Surgery, New York, NY, USA, όπου εργάστηκε ως έμμισθος κλινικός υπότροφος (Clinical Fellow) στον τομέα της Επανορθωτικής Χειρουργικής Ενηλίκων – Χειρουργικής των Μεγάλων Αρθρώσεων Ισχίου και Γόνατος (Adult Reconstruction & Joint Replacement), με διευθυντή τον Surgeon in Chief Dr. Thomas P. Sculco.

Από το Σεπτέμβριο του 2013 έως σήμερα, κατόπιν διαδικασίας εκλογής από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, κατέχει έμμισθη θέση Πανεπιστημιακού Υποτρόφου με Εξειδίκευση στη Χειρουργική Ισχίου & Γόνατος στην Ά Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, με πλήρες κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 έως σήμερα εργάζεται ως Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Mediterraneo Hospital με ειδικό αντικείμενο την Επανορθωτική Χειρουργική Ενηλίκων & Χειρουργική Μεγάλων Αρθρώσεων.