Γενική Χειρουργική, Επανορθωτική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Υγεία

Κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών: Από τι εξαρτάται;

Κατερίνα Καλογιάννη - Ειδική Δερματολόγος

Κατερίνα Καλογιάννη - Ειδική Δερματολόγος

Η Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη είναι ειδική δερματολόγος, με εξειδίκευση στην επανορθωτική χειρουργική τριχωτού κεφαλής και στην δερματοχειρουργική. Αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή με άριστα και ειδικεύτηκε για ένα χρόνο στην Παθολογία της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου “Ασκληπιείο” Βούλας....

Η εμφύτευση μαλλιών αποτελεί την ιδανική λύση για κάποιον που χαρακτηρίζεται από αραίωση ή τριχόπτωση. Αυτό όμως που επηρεάζει περισσότερο την απόφαση κάθε υποψηφίου πριν προβεί σε χειρουργική επέμβαση είναι το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών.

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος;

Ψάχνοντας για μεταμόσχευση μαλλιών, το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι ο αριθμός των τριχικών θυλάκων που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση. Συγκεκριμένα, εξ’ ορισμού, κάθε τριχοθυλάκιο μπορεί να παράγει από 1 έως 6 τρίχες. Άρα, κατά μέσο όρο 2,5 με 3 τρίχες. Μία μέση λήπτρια περιοχή χρειάζεται 1.800 με 4.000 τριχοθυλάκια. Συνεπώς, χρειάζονται 5.400 με 12.000 τρίχες.

Από τι εξαρτάται το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών;

Δεν υπάρχει κάποιο σταθερό κόστος στην εμφύτευση μαλλιών. Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών είναι οι εξής:

  • Ο αριθμός των τριχοθυλακίων που πρέπει να μεταμοσχευθούν
  • Η τεχνική που χρησιμοποιείται
  • Η περίπτωση του κάθε ασθενούς

Όπως αναφέρθηκε, είναι σημαντικό να εκτιμηθεί ο αριθμός των απαραίτητων τριχικών θυλάκων που θα καλύψουν τη λήπτρια περιοχή χαρίζοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα. Πρέπει να αφαιρεθεί ο απαραίτητος αριθμός τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και να επανατοποθετηθεί κατάλληλα στη λήπτρια χώρα.

Επιπλέον, οι διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται επηρεάζουν επίσης το συνολικό χρόνο της εγχείρησης και, συνεπώς, το κόστος. Η επικρατέστερη τεχνική είναι η FUE κατά την οποία γίνεται μεμονωμένη αφαίρεση τριχικών θυλάκων (ένας προς έναν) από το πίσω κάτω μέρος της κεφαλής (ζώνη σταθερής τριχοφυΐας) και επανατοποθέτησή τους στη λήπτρια περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, ο απαιτούμενος αριθμός των τριχικών θυλάκων κρίνεται από την εμπειρία και τη γνώση του χειρουργού γιατρού για να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του ασθενούς.

Τέλος, κάθε ασθενής αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση και αντιμετωπίζεται βάση των προσδοκιών και του ιστορικού του. Για παράδειγμα, σε περιπτώσεις αποτυχημένης μεταμόσχευσης μαλλιών, η χειρουργική επέμβαση με την τεχνική FUE μπορεί να διαρκέσει περισσότερο χρόνο και να έχει μεγαλύτερη δυσκολία. Ως εκ τούτου, το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα.

Για την μεταμόσχευση μαλλιών, επιλέξτε μία κλινική που μένει προσανατολισμένη στο να πετύχει ένα φυσικό και ταυτόχρονα μόνιμο αποτέλεσμα. Η χειρουργική επέμβαση πρέπει να πραγματοποιείται με υψηλή ακρίβεια και αισθητική από εξειδικευμένο δερματολόγο-χειρούργο.