Παθολογία, Υγεία

5 σπιτικοί τρόποι για την αντιμετώπιση πονοκεφάλου

Αν νιώθετε πόνο σε οποιοδήποτε σημείο στο κεφάλι ή τον λαιμό σας, τότε πιθανότατα να έχετε πονοκέφαλο ή αλλιώς κεφαλαλγία. Ο πονοκέφαλος είναι, μερικές φορές, ένας πολύ καλός δείκτης ότι λείπει κάτι από το σώμα σας. Οι υψηλοί και αγχώδεις ρυθμοί της ζωής μας συνεπάγονται με παράβλεψη των πραγματικών αιτιών ενός πονοκεφάλου. Έτσι απλά καταλήγουμε να παίρνουμε ένα παυσίπονο, όπως η ασπιρίνη, χωρίς να εξετάζουμε κάποια ενδεχομένως βαθύτερα αίτια.

Μπορεί να έχετε κάποια έλλειψη σε βιταμίνη, σε θρεπτικά στοιχεία ή να έχετε κάποια ευαισθησία που μπορεί να προκαλεί αυτή την ένταση και τον πονοκέφαλο. Ο πονοκέφαλος, επίσης, μπορεί να πυροδοτείται από στρες, κούραση, αλλεργίες, πόνους στα μάτια, αλκοόλ, χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα κ.ο.κ. Τι σας λέει λοιπόν το σώμα σας και ποιοι οι σπιτικοί τρόποι για εγγυημένη αντιμετώπιση του πονοκεφάλου;

Τρόποι αντιμετώπισης πονοκεφάλου

Αν ψάχνετε ανακούφιση για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου σας αλλά παράλληλα θέλετε να αποφύγετε την κατανάλωση παυσίπονου, τότε χρησιμοποιείστε αυτές τις 10 σπιτικές θεραπείες!

Καταναλώστε μαγνήσιο. Το μαγνήσιο αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες θεραπείες πονοκεφάλου ενώ παράλληλα είναι πολύ πιο ασφαλές από ένα παυσίπονο. Συνήθως, όσοι υποφέρουν από συχνούς και έντονους πονοκεφάλους έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Πάρτε 200mg με 600mg  μαγνησίου καθημερινά και θα δείτε τη συχνότητα πονοκεφάλων να μειώνετε.

Κάντε μασάζ με αιθέρια έλαια μέντας και λεβάντας. Και τα δύο αυτά αιθέρια έλαια έχουν ηρεμιστική και χαλαρωτική επίδραση. Με αυτόν τον τρόπο αποτελούν τα ιδανικά «εργαλεία» για την ανακούφιση και αντιμετώπιση πονοκεφάλου. Τοποθετείστε μερικές σταγόνες στα χέρια σας και κάντε απαλό μασάζ στο μέτωπο, τους κροτάφους καθώς και το πίσω μέρος του λαιμού σας.

Ενυδατωθείτε. Ο καφές, τα ζαχαρούχα ποτά καθώς και το αλκοόλ αφυδατώνουν και προκαλούν συχνά πονοκεφάλους. Πιείτε αρκετό νερό ή ενυδατωθείτε με φρούτα και λαχανικά που περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, όπως το αγγούρι, το καρπούζι, το πεπόνι κ.ο.κ.

Πιείτε χαμομήλι. Το χαμομήλι χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς. Έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει πώς η κατανάλωση χαμομηλιού μειώνει την συχνότητα των ημικρανιών και των συμπτωμάτων του πονοκεφάλου, όπως η ναυτία, ο εμετός ή ακόμη και η ευαισθησία στο φως και τον θόρυβο.