Ομορφιά, Οφθαλμολογία, Υγεία

Διατηρήστε τα μάτια σας ωραία αλλά και υγιή

Αικατερίνη Δημάκη - M.D, PhD Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Αικατερίνη Δημάκη - M.D, PhD Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Η οφθαλμίατρος Κατερίνα Δημάκη γεννήθηκε το 1961. Γυμνασιακές σπουδές στο Λύκειο του Ν. Ψυχικού, Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1986 ●1986- 1988 Αγροτικό ιατρείο Βαλτεσινίκου Αρκαδίας. ● 1988-1989 ΙΚΑ Ναυπάκτου ιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης. ● 1989-1990...

  1. Πετάξτε τα καλλυντικά για τα μάτια μετά από χρήση 3 μηνών.Τα βακτήρια που είναι δυνατόν να προκαλέσουν μολύνσεις αναπτύσσονται εύκολα σε κρεμώδη και υγρά υλικά.
  2. Ποτέ μην μοιράζεστε τα καλλυντικά σας και όταν δοκιμάζετε δείγματα καλλυντικών σε μαγαζιά χρησιμοποιείστε καινούργιο βουρτσάκι.
  3. Εάν έχετε αλλεργική προδιάθεση χρησιμοποιείστε ένα καινούργιο καλλυντικό τη φορά.Εάν δεν υπάρχει αντίδραση προχωρήστε σε δεύτερο.Εάν παρατηρήσετε αλλεργική αντίδραση σημειώστε τα ακριβή συστατικά του καλλυντικού και ενημερώστε τον οφθαλμιατρό σας.
  4. Πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ στα μάτια σας βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο και τα βλεφαρά σας είναι καθαρά.Εφαρμόστε το μακιγιάζ εξωτερικά της σειράς των βλεφαρίδων γα να μην φράζετε τους σμηγματογόνους αδένες.
  5. Μην μακιγιάρεστε μέσα σε κινούμενο όχημα.
  6. Εάν έχετε ξηροφθαλμία αποφύγετε καλλυντικά όπως το glitter γιατί τα ψήγματα εισέρχονται στο μάτι και το ερεθίζουν περισσότερο.Το glitter είναι μια συχνή αιτία μόλυνσης ιδιαίτερα σε χρήστες φακών επαφής.
  7. Αφαιρέστε όλο το μακιγιάζ προσεχτικά πριν τον ύπνο ιδιαίτερα τη μάσκαρα που κολλάει στις βλεφαρίδες.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εξειδικευμένης οφθαλμιάτρου Αικατερίνης Δημάκη για περισσότερες πληροφορίες https://dimaki.gr