Ομορφιά, Οφθαλμολογία, Υγεία

Extensions στις βλεφαρίδες -Τι πρέπει να προσέχουμε

Αικατερίνη Δημάκη - M.D, PhD Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Αικατερίνη Δημάκη - M.D, PhD Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Η οφθαλμίατρος Κατερίνα Δημάκη γεννήθηκε το 1961. Γυμνασιακές σπουδές στο Λύκειο του Ν. Ψυχικού, Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1986 ●1986- 1988 Αγροτικό ιατρείο Βαλτεσινίκου Αρκαδίας. ● 1988-1989 ΙΚΑ Ναυπάκτου ιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης. ● 1989-1990...

Τα extensions που εφαρμόζονται στις φυσικές βλεφαρίδες με κόλλα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αυτή η κοσμητική θεραπεία είναι ασφαλής όταν τηρούνται ορισμένοι κανόνες.
Υπάρχουν extensions σε ποικιλία μεγεθών και σχημάτων.Συνήθως εφαρμόζονται από κάποιον ειδικό με τσιμπιδάκια και μία ειδική ημιμόνιμη κόλλα.Η διαδικασία μπορεί να έχει διάρκεια μέχρι 2 ώρες και τα μάτια θα πρέπει να παραμένουν κλειστά στη διάρκεια της διαδικασίας.Οι ψεύτικες βλεφαρίδες διαρκούν 3-4 εβδομάδες.

Είναι τα extensions και η κόλλα ασφαλή για τα μάτια;

 

Για να μην προκαλέσουμε βλάβη στα μάτια πρέπει να εφαρμόζονται από κάποιον ειδικό σε υγειονομικά ελεγμένο περιβάλλον.Οι πιθανοί κίνδυνοι είναι τραυματισμός, μόλυνση των βλεφαρίδων η του κερατοειδούς , αλλεργική αντίδραση στη κόλλα και μόνιμη η προσωρινή απώλεια των βλεφαρίδων.

Τι πρέπει να προσέξετε;

 

Κάντε μία ειδική έρευνα για τη φήμη την εκπαίδευση και την εμπειρία του ειδικού που θα απευθυνθείτε. Όσον αφορά τη κόλλα μπορείτε να κάνετε ένα μικρό test ανοχής στην εσωτερική επιφάνεια του καρπού πριν την εφαρμόσετε στα μάτια σας.Εάν παρουσιάσετε αλλεργία στα extensions μην προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε μόνες σας. Απευθυνθείτε σε οφθαλμίατρο.

Περισσότερα στο https://dimaki.gr