Αισθητική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Υγεία

Γενειοπλαστική-Αυξητική πηγουνιού

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA Πανεπιστημιακή εκπαίδευση: Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πτυχίο: 1985 Residency programme: Μάρτιος 1986-Δεκέμβριος 1986. Στρατιωτική υπηρεσία ως ιατρός...

Η γενειοπλαστική μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση του προσώπου επιτυγχάνοντας καλύτερη ισορροπία στο προφίλ του προσώπου και κυρίως στην σχέση μύτης-πηγουνιού. Η γενειοπλαστική γίνεται με τη χρήση ενθεμάτων συμπαγούς σιλικόνης, αλλά μπορεί να γίνει και με οστεοτομία που είναι πιο επίπονη διαδικασία.

Η επέμβαση της γενειοπλαστικής μπορεί να γίνει στον ίδιο χρόνο με τη ρινοπλαστική αλλά αρκετές φορές οι υποψήφιοι ζητάνε μόνο τη γενειοπλαστική μια και ήδη έχουν αναλύσει μόνοι τους τι τους ενοχλεί. Το μικρό πηγούνι ή υπογενισμός όπως λέγεται φαίνεται να είναι μια υπόθεση που αφορά ένα κομμάτι του πληθυσμού και η αποκατάσταση της ισορροπίας γίνεται από έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς σε όλο τον κόσμο εκπαιδευμένους στο είδος αυτής της χειρουργικής.

Κίνδυνοι και επιπλοκές

Η επέμβαση της γενειοπλαστικής όταν γίνεται από έμπειρα χέρια δεν έχει προβλήματα. Πρέπει ο ειδικός να γνωρίζει άριστα την περιοχή που χειρουργεί καθώς και τα χαρακτηριστικά των ενθεμάτων. Χειρουργούμε τέτοιες περιπτώσεις από το 2000 χωρίς να έχουμε μόνιμα μουδιάσματα ή προβλήματα σχετικά με τα ενθέματα. Δεν έχουμε δει αιματώματα,και μετακινήσεις των ενθεμάτων. Χρησιμοποιούμε ενθέματα της Implantec,Co-California, USA, θυγατρικής της Mentor Inc, που κατασκευάζει τα διάσημα ενθέματα σιλικόνης για την αυξητική του στήθους. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και sedation,αλλά όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν την επέμβαση και με γενική αναισθησία.

Τεχνική-ανάρρωση

Η επέμβαση της γενειοπλαστικής-αυξητικής πηγουνιού γίνεται συνήθως με τομή είτε από το δέρμα του πηγουνιού ή μέσα από το στόμα. Προσωπικά προτιμούμε την τομή μέσα από το στόμα για να μην μένει κανένα σημάδι. Σχεδιάζεται η περιοχή που θα επέμβουμε και δημιουργείται η θήκη που θα μπει το ένθεμα. Αυτός ο χρόνος είναι ο πιο σημαντικός και απαιτεί εμπειρία. Το μέγεθος του ενθέματος που θα τοποθετηθεί έχει ήδη αποφασισθεί στο ιατρείο μετά από ανάλυση στον υπολογιστή και στο πρόγραμμα προσομοίωσης που έχουμε στην διάθεσή μας.

Δείτε το πρόγραμμα προσομοίωσης του κ. Καποσίτα

 

Συνεπώς ο υποψήφιος-α γνωρίζει από πριν το αποτέλεσμα και δεν έχει κανένα άγχος. Απλά στο χειρουργείο εκτελούμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει μαζί στο ιατρείο. Η τομή κλείνεται με ειδικά ράμματα που δε χρειάζεται να αφαιρεθούν. Οι χειρουργημένοι φεύγουν μετά από μια ώρα από την κλινική, και δεν πονάει σαν επέμβαση (ήπια παυσίπονα-Depon-Lonarid-Ponstan). Η διατροφή πρέπει να αποτελείται από υγρά και αλεστά φαγητά για 10 ημέρες, ενώ η επάνοδος στην καθημερινότητα σε 2-4 ημέρες.

Δείτε σε βίντεο την συνέντευξη του γνωστού ηθοποιού Ασημάκη Αλεξίου που υποβλήθηκε σε γενειοπλαστική από τον κ. Καποσίτα:

Μη χειρουργική γενειοπλαστική. Γίνεται στο ιατρείο με ενέσιμα υλικά όπως υαλουρονικό διαρκεί κάποιους μήνες και φυσικά δεν μπορεί να δώσει ένα σταθερό διαχρονικό καλό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε περιπτώσεις από το αρχείο του Δρ. Νώντα Καποσίτα, M.D,PhD στο

http://www.kapositas.gr/plastiki_sto-pigouni_txt.php

http://www.kapositas.gr/genioplastiki.php