Γενική Χειρουργική

Χειρουργική με Laser και RF

laser

Όθων Μιχαήλ MD, MSc, PhD Όθων Μιχαήλ - Γενικός Χειρουργός

Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κάτοχος Master στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική

Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου

Website: www.omichail.grEmail: omichail@yahoo.com


Το Laser και το RF έχουν ευρεία εφαρμογή, χρησιμοποιώντας κυρίως την ιδιότητά τους να μεταφέρουν υψηλή ποσότητα θερμικής ενέργειας σε τελείως εστιασμένα σημεία των ιστών.

Έτσι καθίσταται εφικτή η διατομή των ιστών, η θερμική καταστροφή παθολογικού ιστού και η αιμόσταση χωρίς να επηρεάζονται οι γύρο υγιείς ιστοί. Τα αισθητικά αποτελέσματα είναι άριστα σε όλων των ειδών τις επεμβάσεις. Κυριότερα, εντοπίζονται στις επεμβάσεις που αφορούν στην ευαίσθητη ορθοπρωκτική περιοχή.

Η ελεγχόμενη εφαρμογή της ενέργειας, καθιστά την χρήση των δύο μεθόδων ιδιαίτερα χρήσιμη, λόγω της προστασίας των ιστών που δεν πρέπει να καταστραφούν. Έτσι, μειώνεται ο πόνος και  το εκτεταμένο οίδημα.

Η εφαρμογή νέων αναίμακτων και κυρίως ανώδυνων τεχνικών από εξειδικευμένο χειρουργό στις ορθοπρωκτικές παθήσεις προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το κυριότερο όφελος είναι η άμεση επάνοδος στην καθημερινότητα.

Η εφαρμογή του Laser και του RF στην αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας έχει όλα τα οφέλη της σύγχρονης χειρουργικής. Είναι μέθοδος ανώδυνη, αναίμακτη, χωρίς νοσηλεία, χωρίς χειρουργικό τραύμα και χωρίς μετεγχειρητικούς περιορισμούς.

H χρήση των δύο εργαλείων στην αντιμετώπιση των περιεδρικών συριγγίων έχει οδηγήσει σε μείωση των ποσοστών υποτροπής της νόσου και σε παράλληλη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Στην κύστη κόκκυγα η χρήση Laser και RF προσφέρει εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της πάθησης. Χωρίς την καθημερινή επιβάρυνση των επώδυνων αλλαγών του τραύματος και της αναστολής των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των δύο ειδικών σύγχρονων εργαλείων που χρησιμοποιεί ο χειρουργός στην πλειονότητα των επεμβάσεων που διενεργεί.