Άσκηση, Παθολογία, Συμβουλές, Υγεία

Τα οφέλη της γυμναστικής με φίλους

Όλοι γνωρίζουμε πως η γυμναστική είναι πολύ σημαντική για την υγεία αλλά και την ευημερία ενηλίκων και παιδιών. Συμβάλλει στη συνολική υγεία του ανθρώπου, βελτιώνει την όψη του σώματος, ενισχύει την θετική διάθεση και ψυχολογία ενώ απομακρύνει το άγχος. Ποια όμως τα οφέλη της γυμναστικής με φίλους, την οικογένεια ή το έταιρο σας ήμισυ;

Γυμναστείτε με έναν φίλο

 

Τι θα σχολιάζατε αν σας λέγαμε πως η γυμναστική με τους δικούς σας ανθρώπους έχει ακόμη περισσότερα οφέλη για την υγεία σας; Έρευνες αποδεικνύουν πως η εκγύμναση και άσκηση με τους φίλους σας μπορεί να έχει δραματικά αποτελέσματα στην υγείας σας.

Αποκτάτε κίνητρο και αποφασιστικότητα. Πόσες φορές δεν ακυρώσατε το μάθημα σας επειδή ήσασταν αρκετά κουρασμένοι ή βαριόσασταν; Με το να γυμνάζεσαι με έναν φίλο όμως, έχεις επιπλέον κίνητρο, εκτός του ότι μπορεί να ξεσηκώσει και να παρακινήσει ο ένας τον άλλον. Έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι όσοι γυμνάζονται με παρέα, γυμνάζονται περισσότερο.

Έχετε κάποιον να μοιραστείτε την πρόοδο σας. Τίποτα δε συγκρίνεται με την χαρά του να μοιράζεσαι την επιτυχία σου να καταφέρεις μια πολύ δύσκολη άσκηση με κάποιον που μπορεί να καταλάβει την δυσκολία αυτής. Η χαρά είναι διπλή όταν μάλιστα το καταφέρνετε μαζί! Θέστε στόχους και δουλέψτε προς την επίτευξη τους.

Θα καταβάλλετε περισσότερη προσπάθεια. Πλειάδα μελετών έχει βρει ότι η προσπάθεια που καταβάλλει κάποιος όταν γυμνάζεται με κάποιον φίλο, είναι πολύ μεγαλύτερη, ειδικά όταν ο φίλος είναι σε καλύτερη σωματική κατάσταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιθυμείτε να φτάσετε το επίπεδο του φίλου σας, αυξάνοντας την ένταση αλλά και την διάρκεια των ασκήσεων. Να θυμάστε, όμως, η σωματική σας υγεία είναι σημαντική. Μην υπερβάλλετε και υπερ καταβάλλετε προσπάθεια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό σας. Οι φίλοι είναι εκεί ως πηγή έμπνευσης και όχι πίεσης.

Βελτιώνετε την ψυχολογία σας. Ο εγκέφαλος και οι νευρώνες πυροδοτούνται όταν προσθέτετε και την κοινωνική επαφή στην ρουτίνα της γυμναστικής σας. Η υποστήριξη από έναν φίλο, μπορεί να μειώσει το άγχος, να μεγιστοποιήσει το όφελος της άσκησης και κυρίως να ενισχύσει τους φιλικούς σας δεσμούς.

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι αμέτρητα. Κινητοποιήστε έναν φίλο, επιλέξτε το άθλημα που σας ταιριάζει και ξεκινήστε δυναμικά.