Γυναικολογία, Υγεία

Γυναικεία τριχόπτωση: Τι πρέπει να προσέχετε και πως μπορείτε να την αντιμετωπίσετε!

Η τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κυρίως στους άντρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρουσιάζεται και σε μεγάλο ποσοστό γυναικών. Το φαινόμενο της τριχόπτωσης έχει επηρεάσει μεγάλο αριθμό γυναικών, οι οποίες εξαιτίας αυτού παρουσιάζουν συμπτώματα έλλειψης αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Οι βασικότεροι λόγοι παρουσίασης της γυναικείας τριχόπτωσης είναι οι ορμονικοί λόγοι, το καθημερινό άγχος, η κακή διατροφή ή οι κληρονομικοί λόγοι. Όμως, η γυναικεία τριχόπτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποιον τρόπο; Το Metro Beauty Medical, σας παρουσιάζει πέντε βασικούς τρόπους για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας, έπειτα βέβαια από την συμβουλή του δερματολόγους σας.

Προσέξτε το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε!

Το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να έχει ουδέτερο PH, ώστε να μην επηρεάζεται η λιπαρότητα του δέρματος της κεφαλής. Το σαμπουάν με ουδέτερο PH είναι ευεργετικό για τα μαλλιά, δεν τα ταλαιπωρεί και δεν τα φθείρει. Επίσης, πρέπει να λούζεστε περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα για να παραμένουν οι πόροι του τριχωτού της κεφαλής ανοιχτοί, ώστε να αναπνέει το δέρμα.

Κάντε μασάζ!

Το μασάζ, ηρεμεί το σώμα μας, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό και στο τριχωτό της κεφαλής. Ένα δεκάλεπτο μασάζ στο κεφάλι σας, φέρνει ευεργετικά αποτελέσματα καθώς τονώνει την μικροκυκλοφορία.

Αποφύγετε τις δυνατές βαφές και τα προϊόντα μαλλιών!

Τα μαλλιά μας αποθηκεύουν όλους τους ρύπους και τον ιδρώτα της καθημερινότητας. Καλό θα ήταν να μην επιβαρύνετε περισσότερο τα μαλλιά σας με διάφορα προϊόντα. Η καθημερινή χρήση τους, κάνει την τρίχα πιο λεπτή. Επίσης, οι δυνατές βαφές αποδυναμώνουν την τρίχα, γι’ αυτό προτιμήστε τις ανταύγειες που δεν ξεκινούν από την ρίζα.

Βελτιώστε την διατροφή σας!

Η καλύτερη διατροφή θα σας ωφελήσει τόσο στο σώμα και την επιδερμίδα, όσο και στα μαλλιά. Τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο λαμπερά και δυνατά αν παίρνετε όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι άμεσα αισθητά, αλλά με τον καιρό, θα καταλάβετε την διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών σας.

Θεραπεία PRP κατά της τριχόπτωσης!

Η θεραπεία PRP είναι γνωστή ως αυτόλογη μεσοθεραπεία και βοηθάει αισθητά στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Με την μεσοθεραπεία αποκαθίσταται η δυσλειτουργία των ιστών και μέσω αυτής γίνεται η αναγέννηση της καινούργιας τρίχας και πολλαπλασιασμός των κυττάρων του τριχωτού της κεφαλής!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση συνίσταται η συμβουλή του γιατρού σας ή του δερματολόγου σας, καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.