Γενική Χειρουργική, Υγεία

Κύστη κόκκυγος – Ενδοσκοπική θεραπεία με Laser


Όθων Μιχαήλ MD, MSc, PhD Όθων Μιχαήλ - Γενικός Χειρουργός

Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κάτοχος Master στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική

Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου

Website: www.omichail.grEmail: omichail@yahoo.com


Η ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser  αποτελεί την πλέον σύγχρονη μορφή θεραπείας. Πρόκειται για μια θεραπεία με εξαιρετική ακρίβεια που συμβάλλει καθοριστικά στην οριστική αντιμετώπιση της πάθησης. Μέσω μιας οπής εισάγεται ένα λεπτό ενδοσκόπιο και διενεργείται αναγνώριση και χαρτογράφηση της κύστης και των συριγγίων με εκπληκτική και εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας.

 

Μέσω του ενδοσκοπίου και με χρήση λεπτών εργαλείων, καθαρίζεται το περιεχόμενο της κύστης. Διενεργείται καθαρισμός από τις τρίχες, ο οποίος γίνεται με άμεση όραση και απομάκρυνση του φλεγμονώδους ιστού στα τοιχώματα της κύστης. Μετά τον καθαρισμό της κύστης, εισάγεται η ίνα του Laser και ακολουθεί η καταστροφή των συριγγίων και της κύστης.

Η επέμβαση πραγματοποιείται και με τοπική αναισθησία ή συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης και διαρκεί περίπου 30 λεπτά, είναι αναίμακτη και ανώδυνη. Ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο την ίδια ημέρα και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες. Η περιποίηση του τραύματος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και αρκεί η καθημερινή υγιεινή.

Το ντούς επιτρέπεται ήδη απο την επόμενη ημέρα.