Ειδήσεις - Νέα, Πλαστική Χειρουργική, Πρόσωπο, Υγεία

Υπάρχει σωστή ηλικία για botox;

Πλέον μια αρκετά μεγάλη μερίδα γυναικών που διανύει τα μέσα της δεκαετίας των ’20, στρέφεται για λόγους πρόληψης της γήρανσης προς το botox. Η ζήτηση του έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και πολλοί γιατροί, που δεν είναι ειδικευμένοι στην πλαστική χειρουργική, έχουν εκπαιδευθεί στην πράξη. Η ζήτηση για botox εμφανίζεται αυξημένη και στους άνδρες, αλλά είναι σαφώς μικρότερη από αυτή των γυναικών.

Το botox είναι κατασκεύασμα νευροτοξίνης και η δράση του αναφέρεται στην αναστολή των σημάτων των νεύρων προς τους μύες. Στις περιοχές που γίνεται έγχυση του, οι μύες αδυνατίζουν ή παραλύουν προσωρινά, με αποτέλεσμα για διάστημα 4-6 μηνών οι ρυτίδες του προσώπου είναι πιο απαλές.

Οι πλαστικοί χειρουργοί βλέπουν όλο και νεότερους ανθρώπους να υποβάλλονται σε ενέσεις botox. Κάποιοι, όμως, έχουν αντιρρήσεις ως προς τις ενέσεις αυτές σε πολύ νεαρά άτομα, εκτός και αν αυτά έχουν υπερβολικά κινούμενο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να γεμίζει το πρόσωπό οτους ρυτίδες από πολύ νωρίς.

Το botox είναι εγκεκριμένο για τις χρήσεις που αναφέρονται παρακάτω:

• ρυτίδες έκφρασης (ανάμεσα στα φρύδια)

• ρυτίδες παράλληλα στα μάτια

• σπασμούς στον αυχένα

• το πόδι της χήνας

• χρόνιες ημικρανίες

• ανεξέλεγκτο ανοιγοκλείσιμο των ματιών

• υπερβολική εφίδρωση.

Σύμφωνα με το δημιουργό του botox, η ένεση απευθύνεται σε ασθενείς από 18 έως 65 έτη και χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της μέτριας έως σοβαρής συνοφρύωσης των γραμμών για προσωρινό διάστημα.
Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί προτείνουν στους νέους ενήλικες να φροντίζουν με επιμέλεια το δέρμα τους πριν στραφούν στο Botox, καθώς δεν είναι πανάκεια των ρυτίδων. Η επιμελής φροντίδα αναφέρεται σε καθημερινή χρήση αντηλιακού, οκτάωρο βραδινό ύπνο, και τοπική εφαρμογή κρεμών ρετινόλης. Είναι σημαντικό επίσης να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας στις “σωστές” στάσεις του προσώπου, παραδείγματος χάριν να χαμογελάμε από τα μάτια και όχι από το στόμα, προς εξουδετέρωση των εκφράσεων, όπως το συνοφρύωμα, που τείνουν να μην επιτρέπουν την αναπαραγωγή του κολλαγόνου.

Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες δείτε εδώ.