Οδοντιατρική, Υγεία

Όψεις ρητίνης για άμεση αισθητική αποκατάσταση

<b>Στέλλα Μπεάκου</b> - Οδοντίατρος

Στέλλα Μπεάκου - Οδοντίατρος

Γενικές πληροφορίες Η οδοντίατρος Στέλλα Μπεάκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Μαράσλειο λύκειο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 1986 και έκτοτε ασκεί γενική οδοντιατρική στο ιδιωτικό της ιατρείο,με ιδιαίτερα μεγάλη κλινική εμπειρία. Έχει παρακολουθήσει...

Website: www.beakou.gr E-mail: stella@beakou.gr Τηλέφωνο: 210 77 13 222

Οι

όψεις ρητίνης

που αναφέρονται και με την αγγλική ορολογία “bonding” και είναι ευρέως γνωστές ως «lifting δοντιών», αποτελούν την πιο ελκυστική σύγχρονη λύση για αισθητικές αποκαταστάσεις.

Επιλέγονται ως θεραπεία στις περιπτώσεις που επιθυμείται αλλαγή στο σχήμα, στο χρώμα ή μικρές αλλαγές στη θέση των δοντιών, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουν το πλεονέκτημα ότι η θεραπεία ολοκληρώνεται σε μία ή δύο (ανάλογα την έκταση της αποκατάστασης) συνεδρίες, χωρίς να μεσολαβεί οδοντοτεχνίτης, με αποτέλεσμα μειωμένη χρονική διάρκεια θεραπείας και κόστος, σε σύγκριση με τις όψεις πορσελάνης. Ακόμη, εάν συμβεί κάποιο ατύχημα και χρειαστούν επιδιόρθωση ή ο ασθενής επιθυμεί κάποια μικρή αισθητική τροποποίηση, αυτή γίνεται εύκολα και γρήγορα στο ιατρείο.

Στη διαδικασία αφαιρείται η ελάχιστη δυνατή οδοντική ουσία και στη συνέχεια διαμορφώνονται τα νέα

δόντια

στο επιθυμητό σχήμα και χρώμα, χρησιμοποιώντας κάθε φορά την κατάλληλη σύνθετη ρητίνη. Κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο να αναφερθεί είναι ότι πρέπει να υπάρχουν υγιή ούλα και δόντια, για να μπορεί να εφαρμοσθεί αυτή η θεραπεία, διαφορετικά θα πρέπει να προηγηθεί αποτρύγωση (καθαρισμός), περιοδοντική θεραπεία, εμφράξεις (σφραγίσματα) ή ό,τι άλλο κριθεί απαραίτητο από το γιατρό. Επιπλέον με τις όψεις ρητίνης δε μπορούν να αναπληρωθούν ελλείποντα δόντια, παρά μόνο να κλείσουν πιθανά μικρά κενά ανάμεσα στα υπάρχοντα δόντια.

Στη συνέχεια παρατίθεται πραγματικό περιστατικό όπου άνδρας 35 ετών, προσήλθε στο ιατρείο αναζητώντας αισθητική βελτίωση του χαμόγελού του. Έγινε η απαιτούμενη περιοδοντική θεραπεία και περιορισμένος αριθμός εμφράξεων και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε αισθητικά με την τοποθέτηση

ολοκεραμικής στεφάνης

(θήκης) στον δεξί άνω πλάγιο τομέα, και στα υπόλοιπα δόντια (από 20 προγόμφιο σε 20 προγόμφιο) με όψεις ρητίνης τόσο στην άνω όσο και στην κάτω γνάθο. Η διαδικασία με τις όψεις ρητίνης ολοκληρώθηκε σε 2 συνεδρίες και επιτεύχθηκε χρωματική ομοιογένεια μεταξύ των διαφορετικών υλικών της στεφάνης και των όψεων ρητίνης.

Παρατίθενται οι αρχικές και τελικές φωτογραφίες.

ΠΡΙΝ

δοντια 1

δοντια 2

δοντια 3

ΜΕΤΑ

δοντια 4

δοντια 5

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις όψεις ρητίνης, μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.beakou.gr/.