Αισθητική Χειρουργική, Επανορθωτική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Πρόσωπο, Υγεία

Πεταχτά αυτιά!

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA Πανεπιστημιακή εκπαίδευση: Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πτυχίο: 1985 Residency programme: Μάρτιος 1986-Δεκέμβριος 1986. Στρατιωτική υπηρεσία ως ιατρός...

Η λέξη προέρχεται από την λέξη ους=αυτί και πλαστική=πλάθω και πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση που έχει σαν σκοπό να διορθώσει δυσμορφίες του εξωτερικού μέρους του αυτιού ή να αποκαταστήσει ελλείμματα που προήλθαν είτε με την γέννηση ενός ατόμου είτε αργότερα μετά από ατυχήματα, αφαίρεση όγκου κλπ. Ο ωτοπλαστικός χειρουργός είναι πλαστικός χειρουργός με εμπειρία στην πλαστική των αυτιών όχι μόνο σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά.

Η πιο συχνή δυσμορφία του αυτιού που ξέρει και ο περισσότερος κόσμος είναι τα πεταχτά αυτιά. Τα πεταχτά αυτιά προέχουν από το κεφάλι και η κάθε περίπτωση δεν μοιάζει με την άλλη. Τα φυσιολογικά αυτιά απέχουν από το κεφάλι σε συγκεκριμένες αποστάσεις και πέραν αυτού ότι ενοχλεί την κάθε μια και τον καθένα μπορεί να διορθωθεί.

Η επέμβαση των πεταχτών αυτιών γίνεται με τοπική αναισθησία στους ενήλικες και με γενική στα παιδιά από 5-12 ετών. Οι τεχνικές που υπάρχουν διαφέρουν από γιατρό σε γιατρό και η άποψη μας είναι ότι η τεχνική που θα ακολουθηθεί πρέπει να δίνει φυσικά αποτελέσματα.

Η τεχνική μας

στηρίζεται:

  1. Στην αξιολόγηση του προβλήματος του κάθε ασθενούς
  2. Η επέμβαση τροποποιείται ανάλογα με το τι θέλουμε να διορθώσουμε στο πτερύγιο και ποια σημεία πρέπει να επέμβουμε.
  3. Η αφαίρεση του δέρματος από το πίσω μέρος προσχεδιάζεται ανάλογα με το πόσο θέλουμε το πτερύγιο να γυρίσει προς τα πίσω. Παράλληλα σχεδιάζουμε εάν απαιτείται και διόρθωση στο λοβίο.
  4. Η χειρουργική στον χόνδρο γίνεται με ειδικά ξέστρα στην πρόσθια επιφάνεια του χόνδρου και τα ειδικά διαφανή ράμματα μπαίνουν όπου χρειάζονται κάθε φορά (δείτε το βίντεο πιο κάτω)
  5. Πάντα χρησιμοποιούμε καθρέπτη για συνεργασία με τον-την χειρουργούμενο-η
  6. Το δέρμα κλείνεται με εσωτερική ραφή
  7. Τα αυτιά καλύπτονται με ένα επίδεσμο για 2 ημέρες.
  8. Το πλύσιμο επιτρέπεται την 2η ημέρα
  9. Τα αυτιά αφήνονται ελεύθερα μετά την 2η ημέρα.

Μπορείτε να δείτε την τεχνική του Δρ Νώντα Καποσίτα M.D,PhD σε βίντεο

Υπάρχουν όμως και άλλες δυσμορφίες που ανήκουν στην ωτοπλαστική όπως είναι:

Τα μεγάλα αυτιά, το cup/lop ear,η κρυπτωτία, το stahl’s ear,η μικρωτία, το δισχιδές λοβίο, τα μεγάλα λοβία, δυσμορφία της κόγχης κλπ. Μπορείτε να δείτε τα πάντα για την ωτοπλαστική στο www.oto-plasty.gr

Μπορείτε να δείτε πολλά αποτελέσματα από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα,M.D,PhD0 εδώ.