Ειδήσεις - Νέα, Πλαστική Χειρουργική, Υγεία

Πλαστική χειρουργική

Ένα από τα trends των τελευταίων χρόνων είναι η ζήτηση πλαστικών επεμβάσεων που στοχεύουν στην απόκτηση χαρακτηριστικών διάσημων προσωπικοτήτων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το ζητούμενο απότέλεσμα είναι τα σαρκώδη χείλη της Αντζελίνας Τζολί ή της Σκάρλετ Γιόχανσον. Τα αποτελέσματα αυτών επεμβάσεων δεν είναι δυνατό βέβαια να κάνουν τους χειρουργημένους να μοιάζουν εντελώς με τους αστέρες του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση αποτελούν δύο γυναίκες που θέλησαν να υποβληθούν σε πλαστική επέμβαση για να μοιάσουν στις αγαπημένες τους σταρ. Η μια από αυτές 43 χρονών θέλησε να μεγεθύνει τα μάγουλά της με μεταμόσχευση λίπους, ώστε να μοιάσουν  περισσότερο με της Michelle Rodriguez. Ήθελε να υποβληθεί στην επέμβαση, όχι μόνο επειδή θαύμαζε την εμφάνιση της σταρ, αλλά και για να ανακτήσει το σώμα της μετά από τον τοκετό. Όμως, το αποτέλεσμα της επέμβασης, κατά την οποία υπεβλήθη σε

λιποαναρρόφηση

και ενέσεις λίπους στο πρόσωπο, την έκανε να θεωρεί ότι μοιάζει λιγότερο με τη Rodriguez, όμως το αποτέλεσμα την ικανοποίησε.

Η δεύτερη, σε ηλικία 30 ετών θέλοντας να μοιάσει στη Τζένιφερ Λόρενς πλήρωσε ένα ποσό που ανερχόταν στα 25,000 δολάρια! Υποβλήθηκε σε συνολικά έξι επεμβάσεις που περιελάμβαναν λιποαναρρόφηση, μόσχευμα λίπους στον πισινό και στα μάγουλα της, ρινοπλαστική και προσθετική στήθους.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολήθηκαν με την περίπτωσή της αρκετά. Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα είχε έκπτωση στην τιμή της επέμβασης για τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της στην τηλεόραση. Μεγάλο μέρος της κριτικής που έλαβε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν λιγότερο από θετικό. Η χειρουργημένη τόνισε ότι δεν ήθελε να απασχολήσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αλλά έκανε πλαστική προς βελτίωση της αυτοπεποίθησής της.

Παρ’ ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνται με τέτοια ακραία περιστατικά της πλαστικής χειρουργικής, οι ανάγκες των ανθρώπων δεν είναι πλασματικές, αλλά απόλυτα ρεαλιστικές. Ευρήματα μελετών έχουν δείξει ότι οι πιο πολλοί ασθενείς της πλαστικής χειρουργικής, έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τις επεμβάσεις τους και έχουν αίσθημα υγείας και σιγουριάς μετά την επέμβαση.

Περισσότερα για την

πλαστική

χειρουργική στο κεντρικό μας website www.kapositas.gr.