Πλαστική Χειρουργική, Υγεία

Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι

Η σύγχρονη τάση για βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης έχει κάνει πολλούς να αναζητούν νέους, ανώδυνους τρόπους αλλαγής του σχήματός της, όπως είναι η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο. Η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία για την οποία δεν απαιτείται χειρουργείο, αλλά αντίθετα, γίνεται χρήση ενέσιμου υαλουρονικού οξέος.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια εναλλακτική λύση για εκείνους που δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε μια κλασσική επέμβαση ρινοπλαστικής. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι ότι υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις  προσφέρει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα, με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.

 

Πώς γίνεται η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι;

Η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι πραγματοποιείται εντός του ιατρείου από τον εξειδικευμένο ρινοχειρουργό. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και διαρκεί μόνο 15 λεπτά. Αφού προηγηθεί μία λεπτομερής αισθητική ανάλυση της μύτης, η έγχυση του υαλουρονικού οξέος γίνεται απόλυτα εντοπισμένα στα επιθυμητά σημεία. Προκειμένου να μην είναι αισθητός οποιοσδήποτε πόνος, πριν την έναρξη της θεραπείας εφαρμόζεται μια ειδική κρέμα τοπικής αναισθησίας.

 

Ποια σημεία της μύτης μπορεί να βελτιώσει το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ βελτιώνει την εμφάνιση της μύτης και τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Εφαρμόζεται για να βελτιώσει μικρές ή μεγάλες ατέλειες, όπως για παράδειγμα να κάνει την κορυφή να φαίνεται πιο λεπτή ή πιο ανορθωμένη. Επίσης, με τη ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι ο ρινοχειρουργός μπορεί να κάνει τη μύτη να φαίνεται πιο ίσια ή να διορθώσει μια μικρή καμπούρα (υβό).

Για τους παραπάνω λόγους, η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι περιλαμβάνει την έγχυση υαλουρονικού οξέος:

  • Στα πλάγια της μύτης
  • Στη ράχη της μύτης
  • Στην κορυφή
  • Στη ρινοχειλική γωνία

 

Εξατομικευμένη προσέγγιση ρινοπλαστικής με υαλουρονικό οξύ

Εφαρμόζοντας υαλουρονικό οξύ στα σημεία που πρέπει, βελτιώνονται οι ασυμμετρίες και τα αισθητικά προβλήματα της μύτης με αποτέλεσμα η τελευταία να αποκτά μία πιο ελκυστική εικόνα. Δεν υπάρχει μια τέλεια μύτη για όλους. Το ιδανικό είναι η μύτη να ταιριάζει στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου του κάθε ατόμου και να υπάρχει μια συνολική αρμονία. Για αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη αισθητική παρέμβαση αποτελεί μια εξατομικευμένη διαδικασία που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου.

 

Ρινοπλαστική χωρίς ή με χειρουργείο;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από τις ανάγκες και τα θέλω του καθενός. Εάν έχετε κάποιες ατέλειες που θέλετε να βελτιώσετε και δεν επιθυμείτε να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, τότε η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι είναι μια πολύ καλή λύση για εσάς. Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται είναι τελείως ακίνδυνο και προσφέρει ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα διαρκούν τουλάχιστον 1 χρόνο και υπάρχει η δυνατότητα περιοδικής  έγχυσης υαλουρονικού, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να διατηρείται σε βάθος χρόνου.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει απόλυτα μία επιτυχημένη ρινοπλαστική. Στις μέρες μας, στα χέρια ενός έμπειρου ρινοχειρουργού, η χειρουργική επέμβαση της ρινοπλαστικής μπορεί να διορθώσει ακόμη και τα πιο πολύπλοκα αισθητικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα της μύτης. Με τον τρόπο αυτό είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στον ασθενή μας την εμφάνιση που πάντα ονειρεύονταν σε συνδυασμό με μία ελεύθερη ρινική αναπνοή, για πάντα!

Με βάση την εμπειρία μας, αρκετοί υποψήφιοι για ρινοπλαστική προβαίνουν αρχικά σε μία αισθητική διόρθωση της μύτης τους με υαλουρονικό οξύ, και στη συνέχεια, με βελτιωμένη ψυχολογία, επιλέγουν τη μόνιμη λύση που προσφέρει το χειρουργείο.

 

Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι: Πλεονεκτήματα

Η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι διαφέρει από την κλασσική ρινοπλαστική και συγκριτικά με αυτή παρουσιάζει άμεσα αποτελέσματα με μικρότερο κόστος. Κάποια από τα βασικότερα πλεονεκτήματα της ρινοπλαστικής με υαλουρονικό οξύ είναι:

  • Σύντομη διαδικασία
  • Το αποτέλεσμα είναι άμεσο
  • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος έως μηδενικός
  • Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
  • Δυνατότητα επιτόπιων διορθώσεων αν χρειαστεί
  • Το κόστος είναι σημαντικά μικρότερο σε σχέση με αυτό της επέμβασης

 

Στη ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι, ο ασθενής είναι ξύπνιος και μπορεί να συζητάει με τον ιατρό σχετικά με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Μπορούν έτσι μαζί να καταλήξουν σε ένα σχήμα μύτης που ικανοποιεί και τους δύο.