Ειδήσεις - Νέα, Πλαστική Χειρουργική, Υγεία

Θηλασμός και αυξητική στήθους

Γυναίκες που έχουν κάνει

αυξητική

στήθους, έχουν την απορία αν ο θηλασμός θα είναι πρόβλημα για αυτές. Δείτε παρακάτω απαντήσεις πλαστικών χειρουργών σχετικά με το θέμα:

Δρ. Καποσίτας Νώντας, Greece

«Έχω πολλές φορές πραγματοποιήσει επεμβάσεις αυξητικής μαστού, σε γυναίκες που δεν είχαν ακόμα κάνει παιδιά, χρησιμοποιώντας 5ης γενιάς ενθέματα (Συνεκτική I, II) και έως σήμερα δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιου είδους πρόβλημα. Τα προβλήματα θηλασμού μπορεί να πηγάζουν από πολλές αιτίες, που δεν έχουν σχέση με τα ενθέματα. Ορισμένοι ειδικοί του μαστού θεωρούν ότι όταν το εμφύτευμα τοποθετείται μέσω του συμπλέγματος θηλής-κυκλικής τομής, ενδεχομένως να επηρεάσει σε ορισμένες περιπτώσεις, τη γαλουχία.»

Steven H. Williams, MD, San Francisco

«Δεν είναι εύκολο να πάρω θέση. Κάποιες γυναίκες, που αρχικά μπορούσαν να θηλάσουν, σε μεταγενέστερες γέννες δεν ήταν σε θέση, ακόμη και χωρίς να έχουν υποβληθεί σε αυξητική. Ως εκ τούτου, ένα ποσοστό γυναικών παρουσιάζει προβλήματα, ακόμη και χωρίς χειρουργική επέμβαση. Η πιθανότητα που δίνουν οι ειδικοί για πρόβλημα στο θηλασμό μετά από αυξητική ανέρχεται σε 5-10%.»

Lewis Albert Andres, MD, Scottsdale

«Οι επεμβάσεις στο στήθος, όπως η μείωση, η αύξηση και η ανόρθωση έχουν ως αποτέλεσμα μια καλύτερη εμφάνιση των μαστών λόγω του βελτιωμένου σχήματος. Με τις επεμβάσεις ανόρθωσης και μείωσης στήθους, δεδομένου ότι γίνονται με μια κυκλική τομή γύρω από τη θηλή, σε συνδυασμό με κάποια αναδιάταξη του ιστού των μαστών, υπάρχει ο ελάχιστος κίνδυνος της αλλαγής της αίσθησης στην περιοχή αυτή.
Παρ’ όλα αυτά, η έρευνα έχει δείξει ότι η ικανότητα θηλασμού δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό μετά από τις επεμβάσεις στο μαστό. Δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να θηλάσουν, έτσι αν μπορούν πριν την επέμβαση, αυτό δε θα αλλάξει μετά.»

Steven Wallach, MD, Manhattan

«Παρ’ ότι μερικοί ιστοί ίσως διαιρεθούν για να τοποθετηθούν στη σωστή θέση τα εμφυτεύματα, στις περισσότερες περιπτώσεις οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι σε θέση να γαλουχήσουν. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί μερικές δεν μπορούν, ακόμη και χωρίς να έχουν υποβληθεί σε επέμβαση στήθους.»

Διαβάστε περισσότερα για το πως ο

θηλασμός

επηρεάζεται από την πλαστική εδώ.