Πλαστική Χειρουργική, Πρόσωπο, Υγεία

Βλεφαροπλαστική

Τα βλέφαρα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αισθητικές μονάδες στο πρόσωπό μας. Με την πάροδο του χρόνου, τα πρώτα σημάδια εμφανίζονται στην περιοχή αυτή, κι έτσι η

βλεφαροπλαστική

είναι η νούμερο ένα επέμβαση για αντιγήρανση που ζητείται από γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας 35-50 έτη.

Αυτό το είδος επέμβασης ευχαριστεί τόσο τους ασθενείς όσο και το χειρουργό. Τα αποτελέσματα παρότι είναι προβλέψιμα, συχνά εντυπωσιάζουν.

Η βλεφαροπλαστική εκτελείται σε πολλές ηλικιακές ομάδες, αρχίζοντας από αυτή των 20 ετών, συνήθως όμως γίνεται στη μέση ηλικία.

Ενδείκνυται για νεαρά άτομα με οικογενή γενετική προδιάθεση, τα οποία λόγω της προβολής του λίπους του κόγχου, εμφανίζουν σε πρώιμο στάδιο “σακούλες” στα κάτω βλέφαρα. Δημιουργείται ουσιαστικά μια κήλη, της οποίας το τοίχωμα ονομάζεται “κογχικό διάφραγμα” και αδυνατεί να συγκρατήσει το λίπος.

Στα υπόλοιπα άτομα τα πρώτα σημάδια της γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους όσο πλησιάζουν προς τη μέση ηλικία. Τα σημάδια αυτά εκδηλώνονται με χαλάρωση στο δέρμα των άνω και κάτω βλεφάρων, που μαζί με τις σακούλες στα κάτω βλέφαρα δίνουν την εντύπωση του μονίμως κουρασμένου και λυπημένου βλέμματος. Σε πολλές γυναίκες επίσης παρατηρείται ότι τα άλλοτε μεγάλα τους

μάτια

έχουν μικρύνει, πράγμα που συμβαίνει γιατί το χαλαρό δέρμα του άνω βλεφάρου αρχίζει και το σκεπάζει, και ως εκ τούτου φαίνεται μικρότερο.

Στον πλαστικό χειρουργό θα πρέπει να αναφερθεί από τον ασθενή τι ακριβώς επιθυμεί να διορθωθεί, και τι ανησυχίες και προσδοκίες έχουν από την επέμβαση. Ο ασθενής επίσης θα πρέπει να ακούσει ποια σημεία επιδέχονται διόρθωσης και ποια όχι. Παραδείγματος χάριν, με τη βλεφαροπλαστική δεν εξαφανίζονται οι λεπτές ρυτίδες του δέρματος των βλεφάρων και ειδικά στο έξω τμήμα (το λεγόμενο πόδι της χήνας). Για τη θεραπέια αυτού του προβλήματος υπάρχουν διαφορετικές λύσεις όπως το botox, το laser και διάφορα ενέσιμα εμφυτεύματα.

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Στο άνω βλέφαρο η τομή γίνεται στην πτυχή του βλεφάρου και στο κάτω 1mm κάτω από τις βλεφαρίδες.  Μετά από πολύ λίγο χρόνο, οι τομές δεν φαίνονται. Η αφαίρεση των μικρών γίνεται σε 4-5 ημέρες μετά την επέμβαση.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε επέμβαση βλεφαροπλαστικής.

Μετεγχειρητικά οι ασθενείς φεύγει για το σπίτι τους, έχοντας παγοκύστεις στα

βλέφαρα

που βοηθούν στη μείωση των εκχυμώσεων και του πρηξίματος οιδήματος. Από το 3ο 24ωρο μετά την επέμβαση, οι εκχυμώσεις αρχίζουν να υποχωρούν. Η λήψη αντιβιοτικών συστήνεται για προληπτικούς λόγους. Οι χειρουρημένοι μπορούν να κυκλοφορούν άμεσα με γυαλιά ηλίου, ενώ η επάνοδος στις κοινωνικές υποχρεώσεις γίνεται σε 8-10 ημέρες.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να είναι απλή σαν διαδικασία, όμως θα πρέπει να επιλέγεται σαν λύση και να πραγματοποιείται μόνο από πλαστικούς χειρουργούς. Στην περίπτωση αυτή, το ποσοστό των ικανοποιημένων ασθενών είναι πράγματι πολύ υψηλό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το site http://www.kapositas.gr/.