Ανδρολογία, Πλαστική Χειρουργική, Σώμα, Υγεία

Βραχύς Χαλινός: εμπόδιο στη σεξουαλική επαφή του άντρα

Πολλοί άντρες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με το πρόβλημα του βραχύ χαλινού, ο οποίος μπορεί να δυσκολέψει την καθημερινότητά τους. Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος βραχύς χαλινός και τι προβλήματα συνεπάγεται;

Ο χαλινός είναι το επιπρόσθετο δέρμα, το οποίο ενώνει το κεφάλι του πέους (βάλανος) με το υπόλοιπο πέος (ακροποσθία). Ο χαλινός πέους είναι υπεύθυνος για την ομαλή επιμήκυνση αλλά και επαναφορά του πέους.

Είναι ο χαλινός πέους πάντοτε ίδιος;

 

Σε κάθε άνδρα ο χαλινός πέους μπορεί να διαφέρει σε μήκος και πάχος. Κάποιοι είναι πολύ ανθεκτικοί, ενώ άλλοι εξαιρετικά ευαίσθητοι από τη φύση τους. Όταν είναι κοντός και παχύς, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη στύση αλλά και τη σεξουαλική επαφή, καθώς το πέος παραμορφώνεται στην προσπάθεια να αυξήσει το μήκος του.

Βραχύς χαλινός και σεξουαλικά προβλήματα

 

Κατά τη διάρκεια της στύσης, ο άντρας μπορεί να νιώσει ακόμη και έντονο πόνο, ο οποίος μπορεί φυσικά να οδηγήσει σε απώλεια στύσης. Ο επαναλαμβανόμενος ρυθμός του προβλήματος, οδηγεί σε στυτική δυσλειτουργία, γεγονός που επιβαρύνει τον άντρα σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Εκτός από έντονο πόνο, ο χαλινός πέους μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα, όπως:

  • Παραμόρφωση του πέους
  • Επώδυνη σεξουαλική πράξη
  • Μερική ή ολική ρήξη του χαλινού καθώς και αιμορραγία
  • Λοιμώξεις και βαλανοποσθίτιδες

Βραχύς χαλινός και αποτελεσματική θεραπεία

 

Ευτυχώς, ο βραχύς χαλινός έχει μια άκρως αποτελεσματική θεραπεία. Αντί να δυσκολεύει η ζωή και οι ερωτικές επαφές του άντρα, μια επίσκεψη στον ουρολόγο μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα.

Η θεραπεία περιλαμβάνει μια εξαιρετικά απλή επέμβαση ρουτίνας, η οποία δεν διαρκεί πάνω από 20 λεπτά. Ο ουρολόγος μπορεί να σας βοηθήσει απαντώντας σας σε κάθε απορία ή φόβο, και να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το πρόβλημα οριστικά.

Διαδικασία Επέμβασης

 

Η επέμβαση απαιτεί μόνο τοπική αναισθησία, ενώ ο γιατρός πραγματοποιεί μια διατομή στον χαλινό πέους, συνήθως με laser. Έπειτα η τομή συρράφεται και ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει χωρίς να χρειαστεί ούτε μια μέρα νοσηλείας.

Αποχή από σεξουαλική επαφή

 

Για να επανέλθει το πέος φυσιολογικά, χωρίς περαιτέρω προβλήματα, συνιστάται αποχή από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Ο θεράπων γιατρός μπορεί να προτείνει την ανάλογη αποχή, σε κάθε ασθενή ξεχωριστά.