Νευρολογία - Ψυχιατρική, Υγεία

Υπογονιμότητα

Πολύ συχνά παρουσιάζεται το πρόβλημα κυοφορίας σε ένα ζευγάρι χωρίς, όμως, να υπάρχει βιολογικό πρόβλημα. Σύμφωνα με διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές το 10-15% των ζευγαριών που εμφανίζει υπογονιμότητα, δεν πάσχει από κάποιο οργανικό πρόβλημα.

Όπως φαίνεται στα ζευγάρια που δεν υπάρχει βιολογικό πρόβλημα, ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι γυναικολόγοι που εξετάζουν την

υπογονιμότητα

, λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψη τους ψυχολογικούς παράγοντες της σχέσης των ανθρώπων που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί.

Είναι γεγονός πως τα ζευγάρια που βιολογικά δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά παρόλα αυτά δυσκολεύονται να κάνουν παιδί, εγκλωβίζονται από ψυχολογικούς παράγοντες, όπως:

Η επικοινωνία

Το ζευγάρι πρέπει να είναι έτοιμο να κυοφορήσει γιατί εγκυμονεί μεν η γυναίκα, αλλά ουσιαστικά κυοφορούν και οι δύο, καθώς βιώνουν τη μεγάλη αλλαγή που γίνεται στη ζωή τους. Επομένως, έχουν συναισθηματική σχέση που περνάει ως θετική αναζήτηση του εγκεφάλου τους και των αντίστοιχων ορμονών και θα κάνουν τα πάντα ώστε να επιτευχθεί η σύλληψη.

Η σεξουαλική επαφή

Εδώ είναι, ίσως, το μεγάλο μυστικό της καλής χημείας μεταξύ τους. Το ζευγάρι πρέπει να κάνει

σεξ

γιατί το θέλει και όχι επειδή περιμένει να κάνει παιδί. Το σεξ για τους ανθρώπους δεν έχει ως κυρίαρχο στόχο τη γονιμότητα, όπως συμβαίνει στο ζωικό βασίλειο που ο οίστρος είναι η σεξουαλική επαφή της γονιμότητας. Ο άνδρας βιώνει το σεξ ως την ηδονική ικανοποίηση της επιβεβαίωσης, ενώ στη γυναίκα υπάρχει και η ανάγκη της τεκνοποίησης και η χαρά της

γονιμοποίησης

των ωαρίων. Όλη αυτή η διαδικασία εκδηλώνεται μέσα από το πραγματικό σεξουαλικό πάθος της έντονης επιθυμίας και έλξης.

Διαφορετικά, το ζευγάρι θα εγκλωβιστεί στη μιζέρια του, στο άγχος του χρόνου, που αποτελεί τη βιολογική απειλή για τη γυναίκα, και στο θυμό της προσδοκίας. Ένα σεξ που πρέπει να αφήσει έγκυο τη γυναίκα, που ο προγραμματισμός οδηγεί στο αποτέλεσμα μιας αναγκαίας εκσπερμάτισης απειλεί την ίδια τη σχέση του ζευγαριού.

Για όλους εσάς που θέλετε στη ζωή σας ένα παιδί, πρέπει να ξεχάσετε το κυνήγι της γονιμότητας, τα θερμόμετρα και τις γόνιμες ημέρες! Με απλά λόγια, κάντε σεξ!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την υπογονιμότητα στο http://www.askitis.gr/.