Αισθητική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Σώμα, Υγεία

Πλαστική στήθους – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από τον Ειδικό της Επέμβασης

Σταμπολίδης Νεκτάριος MD, PhD - Πλαστικός Χειρουργός

Σταμπολίδης Νεκτάριος MD, PhD - Πλαστικός Χειρουργός

Ο Σταμπολίδης Νεκτάριος MD, PhD είναι Πλαστικός Χειρουργός με ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι. Είναι πτυχιούχος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπαιδεύτηκε ως ειδικευόμενος ιατρός γενικής χειρουργικής στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού, όπου συνέχισε ως επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής...

E-mail: nstampolidis@yahoo.com Τηλέφωνο: 211 4080100

 

 

Γράφει ο Δρ. Νεκτάριος Σταμπολίδης, Πλαστικός Χειρουργός.

Η πλαστική στήθους είναι μια επέμβαση που όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν. Όταν η εικόνα του σώματος μας αλλάζει προς το καλύτερο, αυτό σίγουρα ενισχύει την αυτοπεποίθηση και δίνει περισσότερη χαρά και αισιοδοξία. Η πλαστική στήθους αφορά γυναίκες άνω των 18 ετών, είτε με μικρό στήθος είτε με σωληνωτούς ή ασύμμετρους μαστούς.

Ποιοι είναι οι τύποι ενθέματος στην πλαστική στήθους;

 

1.Ανατομικά ενθέματα

Τα ανατομικά ενθέματα μοιάζουν με σταγόνες ή με δάκρυα. Έχουν λεία ή τραχεία επιφάνεια ενώ ορισμένες φορές περιέχουν και επίστρωση πολυουρεθάνης. Αν μια γυναίκα προχωρήσει σε πλαστική στήθους και θέλει το αποτέλεσμα να μοιάζει φυσικό, τότε οι χειρουργοί προτείνουν συνήθως τα συγκεκριμένα ενθέματα.

2. Στρογγυλά ενθέματα

Τα στρογγυλά ενθέματα έχουν στρογγυλό σχήμα, με λείο ή τραχύ περίβλημα. Οι ιδιαιτερότητες του κάθε ενθέματος, εξηγούνται σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Πλαστικό Χειρουργό.

Η τομή της επέμβασης μπορεί να γίνει:

  • υπομάστιο πτυχή
  • περιοχή της θηλής (Υποθηλαία τομή)
  • στη μασχάλη (σπανιότερα)

Η θέση τοποθέτησης του ενθέματος μπορεί να είναι:

  • Κάτω από τον μυ

Αυτή η θέση επιλέγεται συνήθως για μαστούς που δεν έχουν αρκετή ποσότητα λίπους ώστε να καλυφθεί το ένθεμα.

  • Πάνω από τον μυ και κάτω από τον μαζικό αδένα (μαστό)

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτή η θέση προτείνεται για μαστούς που έχουν αρκετή ποσότητα λίπους και μπορούν να καλύψουν το ένθεμα.

  • Dual plane (μισό ένθεμα πάνω από τον μυ και μισό από κάτω)

Αυτή είναι η πιο συχνή επιλογή στις πλαστικές στήθους γιατί συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των δυο παραπάνω επιλογών.

Η πιο σημαντική απόφαση που θα πρέπει να πάρει η κάθε γυναίκα στην πλαστική στήθους είναι το μέγεθος. Πρόκειται για ένα θέμα που αποφασίζεται πάντα κατόπιν συζήτησης με τον Πλαστικό Χειρουργό και στο τέλος υπολογίζεται ο επιθυμητός όγκος σε cc/ml. Στην διαδικασία της τελικής απόφασης, συμβάλλουν φυσικά και οι μετρήσεις που θα κάνει ο χειρούργος στον θώρακα και στον μαστό, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση συνήθως διαρκεί 60 λεπτά. Η ασθενής υποβάλλεται σε γενική αναισθησία. Κατά την διάρκεια της επέμβασης, ο Πλαστικός Χειρούργος εκτελεί την τομή στο σημείο που έχει συμφωνηθεί. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται η “θήκη” του εκάστοτε ενθέματος. Στην συνέχεια, τοποθετούνται τα ενθέματα. Φέρουν ένα μοναδικό barcode που μετά το τέλος της επέμβασης δίνεται στην ασθενή με σκοπό να φυλαχθεί.

Ο Δρ. Νεκτάριος Σταμπολίδης, χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα ενθέματα micro & nano τεχνολογίας, τα οποία είναι τα μοναδικά στον κόσμο που έχουν πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA approval).

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Μετά το χειρουργείο, η ασθενής θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο μερικές ώρες. Απαιτούνται τακτικές επισκέψεις στον Ιατρό το επόμενο διάστημα για την παρακολούθηση της μετεγχειρητικής  πορείας και τον έλεγχο των τομών. Η ήπια ενόχληση στην περιοχή του στήθους μπορεί να αντιμετωπιστεί με αναλγητικά ενώ μετά την επέμβαση συστήνεται συνήθως η τοποθέτηση αθλητικού στηθόδεσμου, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή επούλωση των τομών, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού από την μπανέλα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες άμεσα αλλά όχι στην αθλητική δραστηριότητα. Θα χρειαστεί να περάσουν 3-4 εβδομάδες και ύστερα η γυμναστική μπορεί να γίνει πάλι η καθημερινή της συνήθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και για αποτελέσματα πλαστικής στήθους πριν και μετά, μη διστάσετε να επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Πλαστικού Χειρουργού Δρ. Νεκτάριου Σταμπολίδη.