Πλαστική Χειρουργική, Σώμα, Υγεία

Λιποαναρρόφηση

Ως

λιποαναρρόφηση

ορίζεται η αισθητική επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που έχει σκοπό της αφαίρεσης λίπους από διαφορετικά σημεία του σώματος. Οι περιοχές αυτές είναι η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, η πλάτη, τα χέρια, κλπ. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο

λίπος

θα αφαιρεθεί και η τελική απόφαση ανήκει στον πλαστικό χειρουργό. Υπάρχουν αρνητικές συνέπειες όταν αφαιρείται μεγάλη ποσότητα λίπους όπως λακούβες, κυματοειδής εμφάνιση στο δέρμα. Η τελική απόφαση ανήκει στον πλαστικό χειρουργό.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με γενική αναισθησία, με τοπική ή με τοπική και υπνοχάλαση. Η ασφάλεια της επέμβασης έγκειται όχι μόνο στην ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί αλλά και στην επιλογή της μεθόδου της αναισθησίας.

Ποιός-α μπορεί να κάνει την επέμβαση

Ο καθένας δεν είναι υποψήφιος για την επέμβαση της λιποαναρρόφησης και δεν είναι μέθοδος να αδυνατίσει κάποιος ή να μην κάνει γυμναστική. Για να είσθε καλή υποψήφια-ος θα πρέπει να είσθε πάνω από 18 χρονών, με καλή υγεία, να έχετε καλές αναλογίες βάρους πρός ύψος και φυσικά να έχετε τοπικές αποθήκες λίπους. Σε μεγαλύτερα άτομα που το δέρμα αρχίζει και χαλαρώνει πρέπει ο πλαστικός χειρουργός να είναι έμπειρος και να ξέρει τα όρια της επέμβασης.

Περιοχές που μπορούμε να κάνουμε λιποαναρρόφηση:

  • Κοιλιά
  • Μαστοί
  • Ισχία
  • Εφήβαιο
  • Μηροί
  • Γόνατα
  • Γάμπες
  • Διπλοσάγονο
  • Γυναικομαστία

Τεχνικές

Η λογική της επέμβασης στηρίζεται στην αφαίρεση λίπους με λεπτές κάνουλες με ειδικό λιποαναρροφητήρα αρνητικής πίεσης.

Μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τις ουσιώδεις τεχνικές αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι βασικό είναι η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού στην επέμβαση.

Όλες οι τεχνικές βασίζονται στην έκχυση tumescent που συνίσταται στην διήθηση του λίπους με ένα διάλυμα φυσιολογικού ορού εμπλουτισμένο με αναισθητικό, αδρεναλίνη και ηλεκτρολύτες. Η χρησιμότητα του διαλύματος είναι μοναδική μια και δίνει την δυνατότητα στον ειδικό πλαστικό χειρουργό να αφαιρεί καθαρό λίπος από τις περιοχές και παράλληλα να προσφέρει αναλγησία στον ασθενή. Χωρίς αυτό το διάλυμα που λέγεται tumescent δεν μπορεί να εφαρμοσθεί με ασφάλεια καμία τεχνική.

Με βάση λοιπόν αυτό οι εταιρίες κατασκεύασαν διάφορα μηχανήματα λιποαναρροφητήρα με χρήση υπερήχων, λέιζερ, παλλόμενων κανουλών που όλα αυτά δίνουν το αποτέλεσμα σε έμπειρα χέρια πλαστικών χειρουργών. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το αποτέλεσμα το δίνει ο πλαστικός χειρουργός και όχι το μηχάνημα.

Περιπτώσεις του Δρ. Ν. Καποσίτα

λιποαναρροφηση 1

λιποαναρροφηση 2

λιποαναρρόφηση 3

Διαβάστε περισσότερα στο www.Liposuction.gr και στο www.kapositas.gr

Δείτε την βασική τεχνική της λιποαναρρόφησης από τον Δρ. Νώντα Καποσίτα