Δερματολογία, Υγεία

Μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο Power FUE

Την σήμερον ημέρα, η απώλεια μαλλιών αποτελεί ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί κυρίως τους άνδρες, αλλά και μερικές γυναίκες. Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται πλέον ως η μόνη εγγυημένη μέθοδος για επιτυχημένη αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής. H επιλογή της μεθόδου που θα ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία του αποτελέσματος. Είναι σημαντικό η μεταμόσχευση μαλλιών να διενεργείται αποκλειστικά από πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους ή από μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS). Η εξειδίκευση πάνω στον τομέα των μεταμοσχεύσεων χρήζει μεγάλης σημασίας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Power FUE έναντι των άλλων μεθόδων;

Πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος που εισήγαγε ο ίδιος από την Αμερική. Ως πλεονέκτημα θεωρείται η 100% επιβίωση των τριχοθυλακίων και ο μεγάλος αριθμός τοποθέτησης τριχοθυλακιών ανά συνεδρία, που μπορεί να φτάσει τα 2000. Αυτό προσφέρει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς την ύπαρξη ουλής στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Η Power FUE παρουσιάζει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Θεωρείται αναίμακτη επέμβαση
  • Είναι ιδανική για όσους θέλουν να επιστρέψουν σύντομα σε έντονη σωματική δραστηριότητα
  • Έχει γρήγορη επούλωση με ελάχιστη έως καθόλου αιμορραγία
  • Είναι ηπιότερη τεχνική με ελάχιστο έως καθόλου πόνο
  • Προσφέρει απολύτως φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα

H τεχνική Power Fue: πώς γίνεται η εμφύτευση; Ο ασθενής πονάει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας; 

Πρόκειται για μια λεπτομερή και δύσκολη τεχνική, με συνέπεια να θεωρείται εξαιρετικά απαιτητική. Μέσω αυτής, πραγματοποιείται μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων σε λιγότερο χρόνο, με αποτέλεσμα την κάλυψη περισσότερων περιοχών. Η επούλωση είναι ταχεία και επιτυγχάνεται εντός δύο με τριών ημερών. Η μέθοδος αυτή απαιτεί μακρά και εξειδικευμένη εκπαίδευση. Ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται ούτε νιώθει πόνο και δεν σχηματίζεται ουλή. Η ανάπτυξη των μαλλιών πραγματοποιείται σταδιακά. Αρμόδιος της επέμβασης είναι ο ίδιος ο Δρ. Καραλέξης και έτσι ο ασθενής νιώθει ασφάλεια.

Ποιο είναι το κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών και από τι εξαρτάται;  

Το κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το βαθμό της αλωπεκίας, τον αριθμό των διαθέσιμων τριχοθυλακίων, τις προσδοκίες των ασθενών. Συνήθως, το κόστος κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τις επεμβάσεις τις αναλαμβάνει πάντα ο ίδιος ο Δρ. Καραλέξης, και εν συνεχεία παρακολουθεί τους ασθενείς για όσο χρόνο χρειαστεί.