Άσκηση, Ενδυνάμωση - Απώλεια Λίπους

Γνωρίστε την Aerial Yoga!

<b>Νατάσσα Παπαδημητρίου</b> - Personal Trainer

Νατάσσα Παπαδημητρίου - Personal Trainer

ΣΠΟΥΔΕΣ • Απόφοιτη 2ου Ενιαίου Λυκείου Βύρωνα • Απόφοιτη του STUDIO ONE school of fitness by G.Xiros (Διεθνής πιστοποίηση Alan Herdman) • Απόφοιτη του Swaha Yoga Center (Διεθνής πιστοποίηση Aerial Yoga by Tania Popovich) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ • CERTIFICATE OF PILATES :...

Aerial Yoga

! Το είδος της

Yoga

που γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό ξεκίνησε από το τσίρκο και τους ακροβάτες και πλέον έχει μπει δυναμικά σχεδόν σε όλα τα studio Yoga – Pilates αλλά και σε πολλές αίθουσες μεγάλων γυμναστηρίων.

Τα τελευταία χρόνια, μια ιδιαίτερη μορφή άσκησης της εναέριας Yoga έχει κερδίσει τις προτιμήσεις ενός μεγάλου μέρους των ανθρώπων που ασκούνται. Η Aerial Yoga εκτελείται σε αιώρες που κρέμονται από το ταβάνι! Είναι αρκετά δυναμική

άσκηση

με διαφορετικά, όμως, επίπεδα δυσκολίας έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να ξεκινήσει.

Σίγουρα χρειάζεται εξάσκηση για να μάθει κάποιος να κινείται μέσα στα υφάσματα και να τοποθετεί το σώμα του με ελεγχόμενες κινήσεις πάνω στα

πανιά

, συνδυάζοντας σωστά αναπνοή και κίνηση, αλλά και να εξοικειωθεί πάνω σε αυτά χωρίς να φοβάται ότι θα πέσει.

Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι η Aerial Yoga θα συνεπάρει όσους τη δοκιμάζουν, αφού εκτός από τη δυναμική άσκηση που προσφέρει γίνεται ταυτόχρονα και διασκεδαστική. Μέσα από τη χρήση της αιώρας οι ασκήσεις της κλασικής Yoga γίνονται πιο παιχνιδιάρικες και βγάζουν από τους ασκούμενους κάτι από την παιδική τους ηλικία.

Η εναέρια Yoga προσφέρει

μυϊκή ενδυνάμωση

γυμνάζοντας κυρίως τους μύες της κοιλιάς, καθώς σε κάθε κίνηση χρησιμοποιούνται το κέντρο, οι ώμοι και τα χέρια (επειδή καλούμαστε να σηκώσουμε το σώμα ψηλά), ενώ συμβάλει στη σωστή στάση του σώματος. Παράλληλα πραγματοποιείται βαθιά διάταση των μυών με αποτέλεσμα να βελτιώνεται κατά πολύ η ευλυγισία.

Το πιο ιδιαίτερο σημείο του μαθήματος είναι οι ανάποδες στάσεις. Οι λεγόμενες ανάστροφες πόζες με το κεφάλι προς τα κάτω. Αυτές οι στάσεις αποσυμπιέζουν την σπονδυλική στήλη, οξυγονώνουν τον εγκέφαλο, τρέφουν τα κύτταρα και ξεκουράζουν την καρδιά. Μέσα από τις ανάστροφες στάσεις επιτυγχάνεται η βελτίωση της διάθεσης.

Η Aerial Yoga δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που έχουν υψηλή πίεση, αντιθέτως είναι πολύ βοηθητική για αυτούς που έχουν χαμηλή πίεση. Επίσης, είναι καλύτερο να την αποφεύγουν οι έγκυες γυναίκες, άνθρωποι που πάσχουν από επιληψία, εγκεφαλικό ή που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε εγχείρηση.

Αναπτύξτε νέες σωματικές δεξιότητες, καταπολεμώντας τους φόβους σας, αποκτήστε πνευματική διαύγεια και ψυχική ισορροπία με την Aerial Yoga! Δεν χάνετε τίποτα με το να τη δοκιμάσετε!