Ειδήσεις - Νέα

Live Surgery και θεωρητικά μαθήματα από τον Διευθυντή Ορθοπαιδικό κ. Κωνσταντίνο Δρετάκη.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εκπαίδευσης στην Ρομποτική Ορθοπαιδική Χειρουργική, θα βρίσκονται δύο κορυφαίοι ιατροί για παραμονή ολίγων ημερών. Ο διευθυντής ορθοπαιδικός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Ahmed Abaub καθηγητής στο University Hospital of Sharjah και ο διευθυντής ορθοπαιδικός από την Σαουδική Αραβία Anwar Alrabiah από το King Faisel Specialist Hospital. Οι ιατροί θα παρακολουθήσουν περιστατικά ασθενών σε live surgery και θεωρητικά μαθήματα από τον Διευθυντή Ορθοπαιδικό κ. Κωνσταντίνο Δρετάκη.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δρετάκης είναι Διευθυντής της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Υγεία και επίσημος διεθνής εκπαιδευτής ρομποτικής ορθοπαιδικής από το 2015 με βάση τις ΗΠΑ και πραγματοποιεί διδασκαλία και πιστοποίηση ορθοπαιδικών ιατρών στην Ευρώπη και σε διάφορες άλλες χώρες, όπως Ισραήλ και Ρωσία.

Η παρουσία εξειδικευμένων  ιατρών υψηλού επιπέδου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  και τη Σαουδική Αραβία για να διδαχθούν από Έλληνα ιατρό στο νοσοκομείο Υγεία για εκπαίδευση συμβαίνει για πρώτη φορά στην ορθοπαιδική στο Υγεία και στην Ελλάδα. Είναι ακόμα πιο σημαντικό ότι σε ένα απόλυτα εξειδικευμένο αντικείμενο που είναι η ρομποτική ορθοπαιδική, η χώρα μας βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και εξάγει τεχνογνωσία.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική και για το νοσοκομείο Υγεία αφού πλέον συγκαταλέγεται στα μεγάλα νοσοκομεία όπου γίνεται διδασκαλία ρομποτικής ορθοπαιδικής σε διεθνές επίπεδο από Έλληνα ιατρό. Η πραγματοποίηση πάνω από 100 περιστατικών με το σύστημα ρομποτικής ορθοπαιδικής μέσα σε περίπου 6 μήνες και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα δείχνει ότι το νοσοκομείο Υγεία  είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα παγκοσμίως.

Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει εξαιρετικούς ιατρούς, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπουν τη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό και δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία η προσπάθεια του Υγεία να δημιουργήσει βάσεις εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα για εκπαίδευση ιατρών από το εξωτερικό από σημαντικούς Έλληνες επιστήμονες.