Σπύρος Μπάρμπας M.D, PhD

Σπύρος Μπάρμπας M.D, PhDΕιδικός Παθολόγος,

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής.

Ο Σπύρος Μπάρμπας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παθολογίας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της παθολογικής ειδικότητας εξειδικεύτηκε ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού στην υπέρταση και στην προληπτική αντιμετώπιση των πλέον “σύγχρονων “νοσημάτων του αιώνα, όπως είναι ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η υπερλιπιδαιμία.

Με την ολοκλήρωση της ειδικότητας άρχισε η εκπόνηση της διδακτορικής του εργασίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ολοκληρώνοντας την εξειδίκευση στο μεταβολικό σύνδρομο.

Συνεργάστηκε για περισσότερο από 6 χρόνια με τους Ιατρούς SOS και διαχειρίστηκε περιστατικά επείγουσας εξωνοσοκομειακής ιατρικής.

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής, με συμμετοχές σε αντίστοιχα συνέδρια του εξωτερικού αλλά και διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων στην Ελλάδα, σε θέματα πρόληψης και αποτελεσματικής θεραπείας νοσημάτων της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οργάνωσε και διηύθυνε την Παθολογική κλινική του Ομίλου Πραξιτελείου και συνεχίζει να συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές, όπως το Ιατρικό Αθηνών, η Ευρωκλινική, η Βιοκλινική, ΜΗΤΕΡΑ, κ.α .

Από το 2014, αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Athens Beverly Hills Medical Group, διευθύνοντας το Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Κέντρου.