Ιατρικό marketing

Διαφήμιση Ιατρού – Τι επιτρέπεται και ποιες πρακτικές ενδείκνυνται

Ο ιατρικός σύλλογος αλλά και η ιατρική κοινότητα μπορούν να δυσκολέψουν τη ζωή ενός ιατρού, όταν εκείνος αποφασίσει να προωθήσει τις υπηρεσίες του. Ωστόσο, είναι σημαντικό για έναν ιατρό να κατανοήσει απόλυτα τα δικαιώματα που έχει στην προώθηση, βοηθώντας έτσι δυνητικούς ασθενείς να μάθουν για εκείνον.

Η προώθηση ενός ιατρού έχει ως σκοπό την αναγνώρισή του από τους πιθανούς ασθενείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εξυπηρετεί ματαιόδοξους σκοπούς. Η εμπειρία, η εξειδίκευση και η μόρφωση ενός ιατρού θα πρέπει να είναι προσιτά σε κάθε άνθρωπο, ο οποίος αναζητά τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Επομένως, μπορεί ένας ιατρός να διαφημιστεί; και αν ναι, πώς;

Τι απαγορεύεται στην ιατρική προώθηση

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Σχετικά με την παρουσία του ιατρού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως την τηλεόραση, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το άρθρο 17 απαγορεύει την προσωπική διαφήμιση με στόχο την ατομική προβολή του ιατρού στο κοινό, για εμπορικούς λόγους.

Επιγραφή και φυλλάδια

Ο ιατρικός σύλλογος είναι τόσο αυστηρός με τη χρήση πινακίδων, που έχει ρυθμίσει ακόμη και τις ακριβείς διαστάσεις της κεντρικής πινακίδας του ιατρείου. Κάθε άλλη πινακίδα καθώς και διαμοιρασμός φυλλαδίων απαγορεύονται καθολικά σε κάθε επαγγελματία ιατρό.

Τι επιτρέπεται στην ιατρική προώθηση

Δημόσιες ανακοινώσεις – συζητήσεις

Ο ιατρός έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε δημόσιες ανακοινώσεις και συζητήσεις οι οποίες αφορούν τον τομέα εξειδίκευσής του ή κάποια άλλη ιατρική ενημέρωση η οποία είναι χρήσιμη τόσο στην ιατρική κοινότητα όσο και στους ίδιους τους ασθενείς.

Δημιουργία ιστοσελίδας για ιατρό

Οι ιατροί έχουν το δικαίωμα να δημιουργήσουν δίκη τους ιστοσελίδα στην οποία μπορούν να αναφέρονται οι υπηρεσίες τους, οι εξειδικεύσεις, το ωράριο λειτουργίας και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία που αφορά τους ασθενείς. Η ιστοσελίδα μπορεί να ανανεώνεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, φροντίζοντας έτσι την έγκαιρη ενημέρωση των ασθενών πάνω σε νέες μεθόδους και πρακτικές που εφαρμόζει ο ιατρός.

Συγγραφή ιατρικών κειμένων

Η συγγραφή ιατρικών κειμένων αποτελεί μια απαραίτητη λειτουργία των ιατρών, με σκοπό να μοιράζονται γνώσεις και εξειδικεύσεις με το ευρύ κοινό. Τα κείμενα αυτά, όχι μόνο δεν απαγορεύονται αλλά φαίνεται πως βοηθούν πολύ την προώθηση κάθε ιατρικής πρακτικής.

Είναι απαραίτητη η online ιατρική προώθηση;

Σε μια digital εποχή στην οποία κάθε άνθρωπος ενημερώνεται, ψωνίζει και κοινωνικοποιείται online είναι απόλυτα λογικό να αναζητά με αυτό τον τρόπο και ιατρική βοήθεια. Ένας ιατρός που δεν προωθείται με τέτοιους θεμιτούς τρόπους, το μόνο που καταφέρνει είναι να ‘χάνει’ όλους εκείνους που αναζητούν καταρτισμένους, έμπειρους και εξειδικευμένους ιατρούς σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Η online προώθηση μπορεί να είναι σεμνή, αληθής και σε απόλυτη αρμονία με τους κανονισμούς. Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για την πιθανή online ιατρική σας προώθηση μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την διαφημιστική εταιρεία Forthright, η οποία εξειδικεύεται στο ιατρικό marketing και έχει τη δυνατότητα να σας προσφέρει τις υπηρεσίες που αναζητάτε.