Ομορφιά, Υγεία

Αντιγήρανση: Μάθετε όλα τα μυστικά της «νιότης»

Υπάρχει τελικά τρόπος να ξεγελάσουμε το χρόνο και να καθυστερήσουμε τα σημάδια που μαρτυρούν την ηλικία; Αρκούν κάποιες στρατηγικές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες, ώστε οι ρυτίδες και η θαμπάδα του δέρματος να φαίνονται πολύ μακρινές.

Πώς θα συμβεί αυτό; Ακολουθώντας τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές ενάντια στην αντιγήρανση:

Σωστή, Ισορροπημένη και Υγιεινή Διατροφή:

Ποιες είναι οι τροφές ενάντια στην αντιγήρανση;

 

  • Τα λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Συγκεκριμένα, η ντομάτα, περιέχει λυκοπένιο, το οποίο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.
  • Τα φρούτα επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Συγκεκριμένα η βιταμίνη C, βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ελαστικότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον, περιέχουν φλαβονοειδή που προστατεύουν τον οργανισμό από την οξείδωση.
  • Οι σοκολάτες, περιέχουν και αυτές φλαβονοειδή. Συγκεκριμένα, όσο περισσότερο κακάο περιέχει μια σοκολάτα, τόσο πιο υγιεινή θεωρείται.
  • Το ελαιόλαδο, περιέχει βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού.

Συνεχής Ενυδάτωση του Οργανισμού

 

  • Το νερό είναι από τους κυριότερους συμμάχους ενάντια στην αντιγήρανση. Η συχνή και σε μεγάλες ποσότητες κατανάλωση νερού βοηθάει πολύ στο «ξεγέλασμα» του χρόνου.
  • Το τσάι περιέχει τανίνες και πολυφαινόλεςοι οποίες συμμετέχουν στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού.
  • Το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Συστήνεται η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού την ημέρα για τις γυναίκες και μέχρι δύο ποτήρια για τους άνδρες.

Σωματική Άσκηση

 

Η γυμναστική αποτελεί ισχυρό σύμμαχο της αντιγήρανσης. Έστω μισή ώρα καθημερινής σωματικής άσκησης, αποτελεί μυστικό της νιότης.

Ύπνος

Ο ύπνος παίζει και αυτός σημαντικό ρολό με την σειρά του, ενάντια στην αντιγήρανση. Είναι σημαντικό να συμπληρώνονται 7-8 ώρες ύπνου καθημερινά.

Διακοπή καπνίσματος

 

Το κάπνισμα δημιουργεί ρυτίδες και κάνει το χρώμα του δέρματος να δείχνει θαμπό και κίτρινο. Επιπλέον, τονίζονται οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια.

Καθημερινή Χρήση Αντηλιακού

 

Η αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Ο ήλιος προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος και του δίνει ξηρή και άτονη όψη.

Όλες οι παραπάνω συμβουλές ενέχουν πολλά οφέλη! Είναι σημαντικό, να τηρούνται συνολικά ώστε να έχουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα.