Αισθητική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Υγεία

Υαλουρονικό στα χείλη. Ολα όσα πρεπει να γνωρίζετε!

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA Πανεπιστημιακή εκπαίδευση: Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πτυχίο: 1985 Residency programme: Μάρτιος 1986-Δεκέμβριος 1986. Στρατιωτική υπηρεσία ως ιατρός...

Η αυξητική ή πλαστική χειλιών όπως λέγεται είναι μια από τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής που έχει σαν σκοπό να κάνει τα χείλη πιο πλούσια και σαρκώδη.

Στις μέρες μας η συχνότερη τεχνική είναι αυτή που δεν είναι χειρουργική και γίνεται στο ιατρείο με υλικά πληρώσεως όπως είναι το υαλουρονικό οξύ (υαλουρονικό στα χείλη).

Υπάρχουν πολλά υλικά πληρώσεως όπως λέγονται, αλλά τα συχνότερα είναι αυτά του υαλουρονικού και εγχύονται στα χείλη και γενικά στο πρόσωπο. Το υαλουρονικό είναι ένα φυσικό υλικό που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα και αυξάνει τον όγκο των χειλιών βελτιώνοντας και το σχήμα τους παράλληλα.

Εφαρμογές του υαλουρονικού

Το υαλουρονικό βελτιώνει την εμφάνιση των χειλιών με τους εξής τρόπους:

  • Βελτιώνοντας το σχήμα
  • Βελτιώνοντας την κατασκευή
  • Αυξάνοντας τον όγκο

Τα αποτελέσματα διαρκούν 6 μήνες. Μετά από την πάροδο της δράσης του υλικού χρειάζεται επανατοποθέτηση για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.
Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που κατασκευάζουν υαλουρονικό. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Restylane, Restylane-L, Restylane Silk
  • Juvederm Ultra, Juvederm Ultra Plus
  • Belotero Balance
  • HylaForm
  • Elevess
  • Prevelle Silk
  • Captique

Όλα τα υλικά εγχύονται με τον ίδιο τρόπο από έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς και δίνουν τα ίδια αποτελέσματα. Μερικά περιέχουν ξυλοκαίνη ένα τοπικό αναισθητικό για να μην πονάνε οι γυναίκες κατά την έκχυση του υλικού στα χείλη.

Πλεονεκτήματα του υαλουρονικού

Έλεγχος του όγκου των χειλιών. Το ποσό που εγχύεται ελέγχεται από τον πλαστικό χειρουργό ούτως ώστε να υπάρχει φυσικότητα στο αποτέλεσμα. Τα τυχόν καρουμπαλάκια υποχωρούν ταχύτατα. Με τις κινήσεις των χειλιών και το μασάζ φεύγει εύκολα οποιοδήποτε καρουμπαλάκι.

Δεν κάνουν μελανιές. Είναι πολύ πιο λιγότερο τραυματικά και κάνουν λιγότερες εκχυμώσεις.
Το αποτέλεσμα έχει λογική διάρκεια. Τα αποτελέσματα διαρκούν για έξι μήνες και δεν είναι μόνιμα.Για μόνιμα αποτελέσματα υπάρχει χειρουργική τεχνική.

Δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις. Ο λόγος είναι γιατί το υαλουρονικό κατασκευάζεται και είναι όμοιο με το ανθρώπινο υαλουρονικό. Αν είσθε αλλεργική στην ξυλοκαίνη ενημερώστε τον πλαστικό χειρουργό σας.

Κατά την επέμβαση

Η τεχνική γίνεται στο ιατρείο μας. Πρώτα τοποθετείται τοπική αναισθητική κρέμα η τοπική οδοντιατρικού τύπου αναισθησία ή χρησιμοποιείται υαλουρονικό που περιέχει ξυλοκαίνη όπως είναι το Juviderm. Κατόπιν παρουσία καθρέφτη που μας βοηθάει να έχουμε συνεργασία με την γυναίκα αρχίζει η έκχυση του υλικού σταδιακά και αργά. Πολλές γυναίκες μας φέρνουν φωτογραφίες πως θα ήθελαν να είναι τα χείλη τους και αυτό είναι πολύ βοηθητικό για μας. Μετά την έκχυση εκτελείται επιμελές μασάζ και τοποθέτηση ειδικής παγοκύστης για μείωση του οιδήματος. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και σε 2-3 μέρες αφού φύγει το πρήξιμο φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα.

Περιπτώσεις του Δρ. Νώντα Καποσίτα, M.D, PhD

hyalouronic
Δείτε ακόμα περισσότερες περιπτώσεις και διαβάστε περισσότερα http://www.kapositas.gr/plastiki_xeileon.php