Ανδρολογία, Γυναικολογία, Υγεία

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού: Αφεθείτε και γιορτάστε την όγδοη μέρα του Αυγούστου με έναν οργασμό

Ο οργασμός είναι η παροδική αίσθηση κορύφωσης μιας έντονης σεξουαλικής απόλαυσης και ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μπορεί να γίνει αισθητός σε όλο το σώμα, να είναι παρατεταμένος, υπάρχουν άνθρωποι που φτάνουν σε οργασμό μόνο με την σεξουαλική επαφή, υπάρχει η κλειτοριδική διέγερση ή ακόμη και η διέγερση με ένα μόνο φιλί. Είναι εντυπωσιακό το πως ο κάθε άνθρωπος περιγράφει τον οργασμό με διαφορετικό τρόπο.

Σήμερα, 8 Αυγούστου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού και φαίνεται πως όλη η πλάση γιορτάζει και ερωτοτροπεί! Ωστόσο, το θέμα του οργασμού μπορεί να προκαλέσει και αρκετό άγχος και στρες. Αυτό συμβαίνει διότι οι άνθρωποι δίνουν πολύ σημασία στην προσπάθεια να επιτύχουν τον οργασμό του συντρόφου τους, τόσο που ξεχνούν να απολαμβάνουν τις αισθήσεις της αφής και των λοιπών σεξουαλικών ευχαριστήσεων καθ’ όλη την εμπειρία του έρωτα.

Οι οργασμοί είναι μια υποκειμενική εμπειρία, η οποία ξεκινά από το μυαλό και εκδηλώνεται στο σώμα. Επομένως, εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για την σεξουαλική μας ικανοποίηση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να καθοδηγήσουμε τον/την σύντροφο μας στο τι μας αρέσει και τι όχι. Ο οργασμός θα έρθει, αρκεί το μυαλό μας να συγκεντρωθεί στα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας.

Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να χαλαρώσει και να αφεθεί στη στιγμή. Δεν χρειάζεται να προσποιηθείτε ότι έχετε οργασμό. Τι πειράζει αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που βιώνουν την κλιμάκωση συνεχόμενα, για αρκετή ώρα ή αν δεν φτάνετε στο σημείο να ουρλιάζετε από χαρά και ευχαρίστηση; Ναι, συμβαίνει και αυτό αλλά δεν είναι για όλους. Και μη καταβάλλετε πολύ ενέργεια σε σκέψεις όπως «Είμαι αρκετά καλός/η; Του/Της αρέσει αυτό που του/της κάνω; Γιατί δεν έχει έρθει ακόμη σε οργασμό; Τελείωσε;».

Πολλοί παγιδεύονται στην φαντασία του πως νομίζουν ότι το σεξ πρέπει να είναι ή πως ο/η σύντροφος τους θέλει να είναι. Έτσι ξεχνάμε ότι η σεξουαλική πράξη είναι μια πολύτιμη στιγμή γεμάτη συναισθήματα αγάπης και οικειότητας – και όχι μόνο – με κάποιον που πραγματικά μας ενδιαφέρει. Παλιομοδίτικο; Ίσως. Αλλά αντί να σκεφτόμαστε τι νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε, διότι αυτό υποτίθεται ότι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος, θα μπορούσαμε να κάνουμε ό, τι είναι σωστό για εμάς.

Αφεθείτε, γιορτάστε και απολαύστε την ημέρα με την απόλυτη κορύφωση του οργασμού!