Δημήτριος Κ. Σγούρος

Ο Δημήτριος Κ. Σγούρος σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οποία εισήχθη το 1997 και αποφοίτησε στις αρχές του 2004. (Βαθμός κτήσεως πτυχίου: 7,4)

Στη συνέχεια εργάστηκε ως ιατρός σε διάφορες θέσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αρχικά υπηρέτησε ως Ιατρός Υπόχρεος Υπηρεσίας Υπαίθρου (Αγροτικός Ιατρός) στο ΓΝ-ΚΥ Κύμης και στο Π.Ι Κονιστρών Ευβοίας μέχρι τα τέλη του 2005. Ακολούθως υπηρέτησε ως Ιατρός στο Πολεμικό Ναυτικό (ΚΕ Πόρος) εκπληρώνοντας τη στρατιωτική του θητεία. Κατά το έτος 2007 εργάστηκε στο ΓΝ Καλαβρύτων ως ειδικευόμενος Εσωτερικής Παθολογίας.
Από τον Ιανουάριο του 2008 ξεκίνησε την εκπαίδευση του στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία ως ειδικευόμενος ιατρός της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» στο Χαϊδάρι. Απέκτησε τον τίτλο του ειδικού Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου μετά από επιτυχείς εξετάσεις τον Απρίλιο του 2011.

Κατά το επόμενο διάστημα μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική Δερματολογία και στη Δερματική Ογκολογία-Δερματοσκόπηση.
Αρχικά συμμετείχε στη λειτουργία του Παιδοδερματολογικού τμήματος της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μιλάνου, το οποίο αποτελεί διεθνές κέντρο αναφοράς των δερματικών νοσημάτων της παιδικής-εφηβικής ηλικίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκπαίδευση του στη Δερματική Ογκολογία – Δερματοσκόπηση – ως υπότροφος της Ελληνικής Δερματολογικής Αφροδισιολογικής Εταιρείας – στο Πανεπιστήμιο της Μόντενα-Ρέτζιο Εμίλια. Συγκεκριμένα συμμετείχε στις δραστηριότητες των Δερματο-ογκολογικών τμημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Μόντενα και του Νοσοκομείου Santa Maria Nuova του Ρέτζιο Εμίλια, τα οποία αποτελούν διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα αριστείας και αναφοράς για τη διάγνωση και την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Εκτός δε από τη Δερματοσκόπηση εκπαιδεύτηκε και στην Confocal Laser Scanning Microscopy.

Από το Σεπτέμβριο του 2012 συνεργάζεται με το Δερματο-Oγκολογικό τμήμα της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ». Μάλιστα από το 2014 κατέχει τον τίτλο του Πανεπιστημιακού Υπότροφου. Παράλληλα είναι συνεργάτης της Βιοκλινικής Αθηνών.

Τέλος, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρέχει τις υπηρεσίες του για το σύνολο των κλινικών και κοσμητικών δερματικών ζητημάτων.