Παθολογία, Υγεία

Air Condition και προβλήματα υγείας

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η εποχή των air condition έχει έρθει και πάλι. Το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο και το air condition φαντάζει να είναι η μοναδική πηγή ανακούφισης, τις θερμές αυτές μέρες του καλοκαιριού. Όμως, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι στην υγεία σας, τους οποίους θα πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη, πριν το επιλέξετε για να σας δροσίζει όλο το εικοσιτετράωρο. Όσο και αν θέλετε να δημιουργήσετε μια όαση στην ασφάλεια του σπιτιού σας, καλύτερα να αναρωτηθείτε πρώτα. Μήπως ‘’air condition και προβλήματα υγείας’’ πάνε μαζί τελικά;

Πιθανά Προβλήματα Υγείας

 

Η υπερβολική χρήση του air condition και η υπερέκθεση μας σε αυτό, δεν επιφέρει κάποια πραγματική ασθένεια. Μπορεί, όμως, να συμβάλλει σε κάποιου είδους δυσφορία. Συγκεκριμένα, τα πιο κοινά προβλήματα υγείας από την εκτεταμένη χρήση air condition είναι τα εξής:

Ξηρό Δέρμα. Η υπερέκθεση στο air condition επιφέρει ξηρότητα στο δέρμα. Προτείνουμε να κρατάτε το δέρμα σας ενυδατωμένο χρησιμοποιώντας ενυδατικές κρέμες που βοηθούν στην μείωση της ξηροδερμίας.

Κρύωμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Αποτελεί γεγονός πως δε ξεραίνεται μόνο το δέρμα αλλά και οι μεμβράνες της βλεννογόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένετε ευάλωτοι σε ασθένειες του ανωτέρω αναπνευστικού συστήματος. Φροντίστε να τοποθετήσετε στο σπίτι ή το γραφείο σας επαγγελματικούς υγραντήρες, οι οποίοι θα εξισορροπήσουν την υγρασία.

Εσωτερική ρύπανση του αέρα. Κι όμως, μερικές φορές η εσωτερική ρύπανση του αέρα είναι χειρότερη από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Αν ο αέρας στο εσωτερικό του σπιτιού σας δεν ανανεώνεται καθημερινά, τότε μπορεί να υποφέρετε από ρινικά προβλήματα, φαγούρα, πονοκεφάλους, ζάλη ή και ακόμη δυσκολία στην αναπνοή.

Δυσκολία προσαρμογής σε υψηλότερη θερμοκρασία. Η πολύωρη παραμονή σε κλιματιζόμενο χώρο, μπορεί να προκαλέσει δυσκολία προσαρμογής στη θερμότητα όταν βγείτε έξω. Μπορεί να αισθανθείτε ξαφνική εξάντληση, ζαλάδες, πονοκεφάλους και δυσκολία στην αναπνοή.

Αλλεργίες. Αν υποφέρετε από αλλεργίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε το air condition μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα, ειδικά αν δε συντηρείτε συχνά την κλιματιστική σας μονάδα.

Προστατέψτε την υγεία σας και μη χρησιμοποιείτε το air condition για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Ακόμη καλύτερα βρείτε εναλλακτικούς τρόπους να δροσιστείτε και να ανακουφιστείτε από την ζέστη.