Αισθητική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Σώμα, Υγεία

Ανόρθωση στήθους-Μαστοπηξία

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD - Πλαστικός Χειρουργός

Dr Nώντας Καποσίτας M.D, PhD Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA Πανεπιστημιακή εκπαίδευση: Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πτυχίο: 1985 Residency programme: Μάρτιος 1986-Δεκέμβριος 1986. Στρατιωτική υπηρεσία ως ιατρός...

 

Οι εγκυμοσύνες, οι αυξομειώσεις βάρους, η μεγάλη απώλεια βάρους μετά από χειρουργική κατά του πάχους συντελούν στην πτώση του στήθους. Τα προαναφερόμενα φαινόμενα είναι συνδεδεμένα με την επιθυμία για ανόρθωση στήθους. Η πτώση του στήθους ταξινομείται ανάλογα με τον βαθμό της πτώσης. Υπάρχουν τρεις βαθμοί Ι,ΙΙ,ΙΙΙ. Η ταξινόμηση γίνεται σχετικά με την θέση της θηλής όσο αφορά την υπομαστική πτυχή.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε εξαρτώνται από τον βαθμό της πτώσης,το μέγεθος των μαστών (cup size) και την ελαστικότητα του δέρματος. Η τεχνική που θα επιλέξει ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός στην ανόρθωση θα βασισθεί στην κλινική εξέταση,στην επιθυμία της γυναίκας κατά το ραντεβού στο ιατρείο.

Στην συνάντηση στο ιατρείο ο ειδικός θα πάρει ένα λεπτομερές ιστορικό και θα ακούσει με προσοχή τις επιθυμίες της γυναίκας. Κατά την διάρκεια της εξέτασης ο πλαστικός χειρουργός θα αξιολογήσει την πτώση του στήθους και βλέποντας παρόμοια περιστατικά από το φωτογραφικό αρχείο του γιατρού θα συναποφασίσουν την τεχνική μαζί με την ασθενή.

Οι τεχνικές

 

1.Η περιθηλαία ανόρθωση στήθους

2.Η περιθηλαία σε συνδυασμό με κάθετη τομή και ένθεμα σιλικόνης

3.Η τεχνική του ανάστροφου

4.Συνδυασμός τεχνικών

Η επέμβαση διαρκεί ανάλογα με την τεχνική από 2- 3 ώρες. Η γυναίκα καλό θα ήταν να παραμείνει ένα βράδυ στην κλινική αλλά κάποιες θέλουν να φύγουν την ίδια μέρα. Ο λόγος της παραμονής έγκειται στην χορήγηση προληπτικής ενδοφλέβιας αντιβίωσης και γενικά η φροντίδα της χειρουργημένης την πρώτη ημέρα από το νοσηλευτικό προσωπικό μας.

Η ανάρρωση

 

Γενικά η επέμβαση της ανόρθωσης στήθους δεν κάνει την ασθενή να πάσχει κινητοποιείται άμεσα και επανέρχεται στην δουλειά της σε 4-6 ημέρες. Σαν επέμβαση δεν πονάει αλλά όλες οι χειρουργημένες λαμβάνουν από το στόμα αντιβιοτικά και παρακεταμόλη όπως και προβιοτικά.

Ακολουθούν το πρόγραμμα παρακολούθησης της ανόρθωσης στήθους με αλλαγές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μπορείτε να δείτε περιπτώσεις από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα:

Περισσότερες φωτογραφίες ανόρθωσης στήθους

Δείτε τι λένε οι ασθενείς του Δρ. Καποσίτα που έκαναν ανόρθωση στήθους-Μαστοπηξία:

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την εμπειρία της Ελένης, 6 μήνες μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε από τον Κο Καποσίτα.

Η Ελένη πριν τις δυο εγκυμοσύνες είχε νούμερο 3 (C cup). Μετά από τους τοκετούς το στήθος της άδειασε και από C cup έγινε Β cup. Παράλληλα είχε μια μικρή πτώση των μαστών της. Η επέμβαση που της έγινε ήταν ήπια ανόρθωση στήθους με κυκλική και μικρή κάθετη τομή κατά Dennis Hammond για ανάκτηση της νεανικότητας του στήθους και τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης Cohesive I 275 cc για αποκατάσταση του χαμένου όγκου και της σφριγηλότητας του στήθους.