Αισθητική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Σώμα, Υγεία

Ασυμμετρία στήθους

Είναι μια κοινή διαταραχή ανάμεσα σε γυναίκες εφήβους και ενήλικες. Είναι πολύ συνηθισμένο ο ένας μαστός να είναι διαφορετικός από τον άλλο. Η

ασυμμετρία

του στήθους ορίζεται σαν διαφορά μεγέθους, σχήματος και θέσης των μαστών και αφορά ένα ποσοστό της τάξεως του 40%. Πάνω από το 80% των γυναικών που προσέρχονται για αυξητική στήθους έχουν μικρές ασυμμετρίες μεταξύ των δυο μαστών.

Μπορούμε να μετρήσουμε τη συμμετρία των μαστών με μαστογραφία ή με μια ειδικού τύπου εξέταση που λέγεται scan-3D μια τρισδιάστατη με laser εξέταση. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι μαστοί αλλάζουν ελαφρώς μέγεθος κατά την περίοδο. Αυξάνουν κατά την ωορρηξία διότι κατακρατούν νερό και έχουν αυξημένη ροή αίματος. Κατά την περίοδο μειώνονται και επανέρχονται στο κανονικό μέγεθος.

Δεν ξέρουμε γιατί κάποιοι

μαστοί

διαφέρουν πολύ σε μέγεθος. Πιθανώς να οφείλεται σε ορμονικούς λόγους. Υπάρχουν κάποιοι ιατρικοί λόγοι ή σκελετικές διαταραχές όπως είναι η υπερτροφία των εφήβων που λέγεται virginal hypertrophy of the breast. Κατ’ αυτήν τη διαταραχή οι μαστοί μεγαλώνουν δυσανάλογα με αποτέλεσμα να δημιουργούν έντονα ψυχολογικά προβλήματα στις έφηβες κοπέλες.

Από το 1998 μέχρι σήμερα αντιμετωπίσαμε αρκετές ασυμμετρίες του στήθους. Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική με τις τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής. Χειρουργούμε όταν η διαφορά στο

στήθος

είναι ένα νούμερο. Οι κατηγορίες της ασυμμετρίας ποικίλλουν αλλά η πιο συνηθισμένη είναι ο ένας μαστός να είναι μεγαλύτερος και πτωτικός και ο άλλος μικρός και σωληνωτός class I.Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλομορφία στις ασυμμετρίες των μαστών που ανάλογα με τις επιθυμίες της γυναίκας αλλά και τις δυνατότητες της πλαστικής φθάνουμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

asymmetria-1

asymmetria-2

Μπορείτε να δείτε περιπτώσεις στο www.kapositas.gr καθώς και βίντεο στην ιστοσελίδα http://www.kapositas.gr/case7.htm.

Δείτε σχετικές περιπτώσεις στα video: