Αισθητική Χειρουργική, Επανορθωτική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Πρόσωπο, Υγεία

Υαλουρονικό Οξύ: Παρενέργειες και Αντιμετώπιση

Η αυξητική των χειλιών με την χρήση υαλουρονικού οξέος αποτελεί, πλέον, μια περιζήτητη επιλογή για τον γυναικείο αλλά και τον ανδρικό πληθυσμό. Με το υαλουρονικό οξύ μπορείτε να αποκτήσετε καλοσχηματισμένα, γεμάτα, σαρκώδη χείλη που μοιάζουν με φυσικά , για περίπου έξι μήνες.

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος πραγματοποιείται με ανώδυνες μικρό-ενέσεις στα χείλη και προτιμάται καθώς είναι ένας πολυσακχαρίτης, ένα φυσικό συστατικό, που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα. Η ουσία αυτή βοηθάει δραματικά στην ανάπλαση του δέρματος και την αντιγήρανση. Λόγω της συμβατότητας του με τον οργανισμό μας αποτελεί την πιο διαδομένη μέθοδο αυξητικής των χειλιών και χρησιμοποιείται γενικότερα στον κλάδο της αισθητικής με πολλαπλούς τρόπους.

Παρενέργειες αυξητικής χειλιών με υαλουρονικό οξύ

Λόγω του ότι το υαλουρονικό οξύ υπάρχει σαν συστατικό στον οργανισμό μας είναι σπάνιο να υπάρξει κάποια αλλεργική αντίδραση. Όμως, όπως και σε κάθε άλλη επεμβατική μέθοδο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενες παρενέργειες. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και μπορεί να έχει διαφορετική αντίδραση στην ενέσιμη αυτή μέθοδο.

Το υαλουρονικό οξύ είναι πιο σύνηθες να προκαλεί πρήξιμο στα χείλη, καθώς οι ενέσεις πραγματοποιούνται βαθιά μέσα στο δέρμα. Το πρήξιμο αυτό ενδέχεται να διαρκέσει 24 με 48 ώρες από την στιγμή των ενέσεων.

Επιπλέον, μπορεί να αισθάνεστε μια ευαισθησία στα σημεία που έγιναν οι ενέσεις.

Άλλη παρενέργεια μπορεί να είναι η αίσθηση χτύπων στα χείλη. Αντίδραση φυσιολογική, εφόσον έχουν εγχυθεί μέσα στα χείλη ξένα μόρια. Η αίσθηση αυτή θα αρχίσει να υποχωρεί σε περίπου δύο με τρεις εβδομάδες.

Τέλος, αν δείτε μελανιές και μώλωπες στα χείλη, στα σημεία που έγιναν οι ενέσεις, μη τρομάξετε. Είναι απολύτως φυσιολογική αντίδραση στις ενέσεις καθώς τα χείλη είναι ένα αρκετά ευαίσθητο σημείο του προσώπου.

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τις παρενέργειες;

  • Χρησιμοποιήστε κρύες κομπρέσες για να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο.
  • Αν τα χείλη σας είναι πολύ μελανιασμένα τότε προτιμήστε ζεστές κομπρέσες
  • Αποφύγετε το μασάζ στα χείλη, καθώς μπορεί να προκαλέσετε περαιτέρω πρήξιμο ή μελάνιασμα
  • Μη καταναλώνετε τροφές που προκαλούν μώλωπες, όπως το πράσινο τσάι και το τζίντζερ
  • Σε περίπτωση που το πρήξιμο δεν υποχωρεί και δεν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, μην αγχώνεστε! Μπορείτε να ζητήστε την έγχυση υαλουρονιδάσης, ενζυμου το οποίο διαλύει και εξουδετερώνει το υαλουρονικό οξύ και επαναφέρει τα χείλη σας στην αρχική τους μορφή.