Αισθητική Χειρουργική, Επανορθωτική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Σώμα, Υγεία

Κοιλιοπλαστική: Ποιες είναι οι πιο σύγχρονες τεχνικές για την επίτευξή της;

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής η οποία υπόσχεται να χαρίσει σε κάθε άνδρα και γυναίκα μια επίπεδη κοιλιά, χωρίς περιττό λίπος. Μια κοιλιά όπως αυτή των μοντέλων. Με την κοιλιοπλαστική διορθώνεται η χαλάρωση του δέρματος, αφαιρείται το περιττό λίπος και δέρμα και βελτιώνονται άλλες δυσμορφίες στην περιοχή της κοιλιάς. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η σύσφιξη των κοιλιακών μυών.

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό από κάθε ενδιαφερόμενο πως με την κοιλιοπλαστική δε μειώνεται το βάρος του ασθενή. Απαραίτητη δε κρίνεται η σωστή διατροφή και η άσκηση για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Συνήθως, στην αισθητική αυτή επέμβαση καταφεύγουν άτομα με έντονο πρόβλημα παχυσαρκίας ή αυξομειώσεις βάρους. Ακόμη και πρώην ασθενείς που υπεβλήθησαν σε ενδοκοιλιακές χειρουργικές επεμβάσεις ή γυναίκες με πολλαπλές εγκυμοσύνες.

Τύποι Κοιλιοπλαστικής

 

Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της κοιλιοπλαστικής, οπού κάθε μια ικανοποιεί τις μοναδικές ανάγκες κάθε ατόμου. Ας εξετάσουμε τις τρείς πιο διαδεδομένες:

Παραδοσιακή Κοιλιοπλαστική

Είναι η πιο συχνή χειρουργική επιλογή και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται σε καλή σωματική κατάσταση και υγεία αλλά έχουν μεγάλο μέρος χαλαρού δέρματος το οποίο δεν μπορούν να μειώσουν με την άσκηση και την διατροφή.

Στην μέθοδο αυτή πραγματοποιείται μια τομή, ελαφρώς μεγάλη, σε ευθεία γραμμή μεταξύ των οστών του ισχίου και γύρω από τον ομφαλό. Ο ιατρός αφαιρεί το περιττό δέρμα και λίπος και στη συνέχεια επανατοποθετεί τον ομφαλό και κλείνει την τομή με ράμματα. Πολλές φορές η παραδοσιακή κοιλιογλυπτική συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση για καλύτερα αποτελέσματα.

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό πλήρη αναισθησία ενώ χρειάζονται περίπου 2 εβδομάδες ανάρρωση, ώσπου να επιστρέψει ο ασθενής στην καθημερινότητα του.

Μίνι Κοιλιοπλαστική

Η μέθοδος αυτή προορίζεται σε ασθενείς εξίσου σε καλή φυσική κατάσταση και υγεία με μικρό πρόβλημα περίσσιου λίπους κάτω από τον ομφαλό, το οποίο δεν μπορεί να ελαττωθεί με την άσκηση και τη γυμναστική.

Με την επέμβαση αυτή δημιουργείται μια μικρή τομή και δεν υπάρχει ανάγκη επανατοποθέτησης του ομφαλού, ενώ ο χρόνος αποκατάστασης είναι λιγότερος από μια εβδομάδα.

Εκτεταμένη Κοιλιοπλαστική

Ο συγκεκριμένος τύπος πλαστικής απευθύνεται σε ασθενείς με πολύ μεγαλύτερη ποσότητα λίπους και χαλαρού δέρματός, όχι μόνο στην κοιλιά αλλά και στους γοφούς και στις πλευρές της κάτω ράχης του. Έτσι, δημιουργείται μια τομή στην κοιλιακή περιοχή που περιλαμβάνει και τους γοφούς αλλά και το κάτω μέρος της πλάτης. Και σε αυτή την μέθοδο απαιτείται επανατοποθέτηση του ομφαλού, ενώ επίσης συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινές του δραστηριότητες μετά από 1 μήνα.